Από τον Σεπτέμβριο του 2023 το Σεμινάριο Θεραπείας Οικογένειας συγχωνεύεται με το Εργαστήριο Διεργασίας Ομάδας.

 

Επιστημονικά Υπεύθυνος: Διονύσης Σακκάς & Κυριακή Πολυχρόνη


Εκπαιδευτές: Διονύσης Σακκάς, Κυριακή Πολυχρόνη, καθώς και επισκέπτες διδάσκοντες/ διδάσκουσες από το EFTA- TIC (Training Institute Chamber)

Συν-εκπαιδευτές: Σοφία Αθανασιάδου, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Αθανασία Καττή


Διάρκεια:3 έτη

Περιγραφή

Το Σεμινάριο Θεραπείας Οικογένειας βοηθά τους/τις εκπαιδευόμενους/ες, μέσα από παρατήρηση μονόδρομου καθρέπτη, reflection team, συμμετοχή στη θεραπευτική ομάδα και την ομαδική εποπτεία, να κατανοήσουν τη δυναμική της οικογένειας και να ψηλαφίσουν/ υλοποιήσουν θεραπευτικές προσεγγίσεις. Ταυτόχρονα, στο θεωρητικό του μέρος, που βασίζεται στη Διαλεκτική Συστημική Προσέγγιση, συνδέουν την παρατήρηση και τις θεραπευτικές τεχνικές με τις σχολές και αναζητήσεις της Συστημικής Θεραπείας Οικογένειας, όπως αυτές εξελίσσονται εώς και σήμερα.

Παράλληλα, προβλέπεται η συμμετοχή των εκπαιδευόμενων σε συνεδρίες θεραπείας οικογένειας, με τον ρόλο του μέλους θεραπευτικής ομάδας, τουλάχιστον για 30 ώρες ανά έτος. Ο 3ος χρόνος περιλαμβάνει συνθεραπεία από τον/ την εκπαιδευόμενο/η, θεραπεία υπό εποπτεία και μια διπλωματική εργασία.

Στόχος

Στόχος του σεμιναρίου είναι η ανάπτυξη δεξιοτήτων θεραπευτικής και συμβουλευτικής παρέμβασης σε οικογένειες και ζευγάρια, ώστε να είναι εφικτή η επιλογή της κατάλληλης κάθε φορά προσέγγισης (τεχνικής)

Σε ποιούς απευθύνεται

Το Σεμινάριο Θεραπείας Οικογένειας απευθύνεται σε ειδικούς που έχουν βασικό πτυχίο και επαγγελματική εμπειρία τέτοια, ώστε να επιτρέπεται η εκπαίδευσή τους στη ψυχοθεραπεία, κατά τις απαιτήσεις των ΕΑΡ, EFTA, και αντίστοιχα, ΕΕΨΕ και ΕΘΟΣ/ ΕΛΕΣΥΘ.

Ακαδημαϊκές Προϋποθέσεις

Χρειάζεται να έχουν ολοκληρώσει τη βασική εκπαίδευσή τους στη Συστημική Προσέγγιση, την εκπαίδευσή τους στη Συστημική Επιστημολογία και να έχουν εμπειρία εφαρμογής σε χώρο θεραπευτικό ή πρόληψης. Επίσης απαιτείται να έχουν παρακολουθήσει και ολοκληρώσει Πρόγραμμα Προσωπικής Ανάπτυξης (PPD).

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τη Γραμματεία του ΑΚΜΑ εδώ

Επιμορφωτικά Σεμινάρια

© 2023  AKMA .

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account