Το Σεμινάριο Θεραπείας Οικογένειας βοηθά τους/τις εκπαιδευόμενους/ες, μέσα από παρατήρηση μονόδρομου καθρέπτη, reflection team, συμμετοχή στη θεραπευτική ομάδα και την ομαδική εποπτεία, να κατανοήσουν τη δυναμική της οικογένειας και να ψηλαφίσουν/ υλοποιήσουν θεραπευτικές προσεγγίσεις. Ταυτόχρονα, στο θεωρητικό του μέρος, που βασίζεται στη Διαλεκτική Συστημική Προσέγγιση, συνδέουν την παρατήρηση και τις θεραπευτικές τεχνικές με τις σχολές και αναζητήσεις της Συστημικής Θεραπείας Οικογένειας, όπως αυτές εξελίσσονται εώς και σήμερα.
Παράλληλα, προβλέπεται η συμμετοχή των εκπαιδευόμενων σε συνεδρίες θεραπείας οικογένειας, με τον ρόλο του μέλους θεραπευτικής ομάδας, τουλάχιστον για 30 ώρες ανά έτος. Ο 3ος χρόνος περιλαμβάνει συνθεραπεία από τον/ την εκπαιδευόμενο/η, θεραπεία υπό εποπτεία και μια διπλωματική εργασία.
Στόχος του σεμιναρίου είναι η ανάπτυξη δεξιοτήτων θεραπευτικής και συμβουλευτικής παρέμβασης σε οικογένειες και ζευγάρια, ώστε να είναι εφικτή η επιλογή της κατάλληλης κάθε φορά προσέγγισης (τεχνικής)
Το Σεμινάριο Θεραπείας Οικογένειας απευθύνεται σε ειδικούς που έχουν βασικό πτυχίο και επαγγελματική εμπειρία τέτοια, ώστε να επιτρέπεται η εκπαίδευσή τους στη ψυχοθεραπεία, κατά τις απαιτήσεις των ΕΑΡ, EFTA, και αντίστοιχα, ΕΕΨΕ και ΕΘΟΣ/ ΕΛΕΣΥΘ.
Χρειάζεται να έχουν ολοκληρώσει τη βασική εκπαίδευσή τους στη Συστημική Προσέγγιση, την εκπαίδευσή τους στη Συστημική Επιστημολογία και να έχουν εμπειρία εφαρμογής σε χώρο θεραπευτικό ή πρόληψης. Επίσης απαιτείται να έχουν παρακολουθήσει και ολοκληρώσει Πρόγραμμα Προσωπικής Ανάπτυξης (PPD).
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τη Γραμματεία του ΑΚΜΑ εδώ