Πέτρος Πολυχρόνης
Παιδοψυχίατρος

Γιώργος Γουρνάς
Ψυχίατρος

Διονύσης Σακκάς 
Ψυχίατρος

Κυριακή Πολυχρόνη
Ψυχολόγος

Μίνα Τοδούλου – Πολέμη
Ψυχολόγος

Σοφία Αθανασιάδου
Ψυχοθεραπεύτρια

Δήμητρα Κοτορού
Παιδοψυχίατρος

ΟΡΑΜΑ

Το όραμα για τη δημιουργία του ΑΚΜΑ και ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί από τη σύσταση του έως τις μέρες μας έχει τις βάσεις του στη συλλογική ακαδημαϊκή συνεργασία. Στηρίζεται στις διεργασίες της συν-δημιουργίας, της συν-παραγωγής και της συν-αλλαγής μεταξύ των συνεργατών του ΑΚΜΑ, των εκπαιδευόμενων, συναφών με τα ενδιαφέροντα του  φορέων και ευρύτερα της κοινωνίας.

Το ΑΚΜΑ σε όλες τις δραστηριότητες του (εκπαίδευση, θεραπεία, παρέμβαση στη κοινότητα κ.λπ.)  αξιοποιεί τη Συστημική – Διαλεκτική Προσέγγιση, σύμφωνα με την οποία η έννοια «Άνθρωπος» γίνεται αντιληπτή ως ένα ανοιχτό, βιο-ψυχο-κοινωνικό, ζωντανό Σύστημα, ικανό να επεξεργάζεται πληροφορίες, να λαμβάνει αποφάσεις, να συναλλάσσεται και να διεργάζεται με στόχο την εξέλιξή του.

Στην προσέγγιση αυτή το «όλον» αναδύεται μέσα από τη διασύνδεση διεργασιών, σε πολλά και διαφορετικά επίπεδα: στο επίπεδο του ατόμου, της οικογένειας, της ομάδας, της κοινότητας, της κοινωνίας, του παγκόσμιου γίγνεσθαι. Είναι ένα πολύ-επίπεδο και πολύ-εστιακό μοντέλο παρέμβασης, το οποίο αξιοποιεί την επιτόπια έρευνα σε συγκεκριμένα πολιτισμικά πλαίσια.

Κεντρική αρχή στη φιλοσοφία του ΑΚΜΑ είναι η διατήρηση της ανεξαρτησίας του στην επιστημονική σκέψη και δράση. Πορεύεται με οδηγό αυτή την αρχή, με προσανατολισμό διεθνή και δια-πολιτισμικό  και παραμένει ανεξάρτητος φορέας, οικονομικά και κοινωνικά, προωθώντας την επικοινωνία, τη συν-διαλλαγή και τη συνεργασία μεταξύ των επιστημών του.

Συνεργάτες

Ασημογιώργος Γιώργος
Κοινωνικός Λειτουργός
Γάκου Βέτα
Ψυχοπαιδαγωγός
Κοινωνική Λειτουργός
Σιγάλας Ιωάννης
Παιδοψυχίατρος
Σακκά Αλιφραγκή Μαρία
Ψυχοθεραπεύτρια
Γιούργη Μαρία
Ψυχοθεραπεύτρια

© 2020  AKMA .

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account