Το ΑΚΜΑ  υποστηρίζει με «άτυπες υποτροφίες» ορισμένους από τους αποφοίτους του εκπαιδευτικού του προγράμματος/συνεργάτες του, στην προσπάθειά τους να συμμετάσχουν και εκπαιδευτούν σε δραστηριότητες που είχαν ειδικό ενδιαφέρον για τους ίδιους και την ίδια στιγμή κρίθηκαν σημαντικές για την ανατροφοδότηση της κοινότητας του ΑΚΜΑ στην πράξη και την θεωρία.

Έτσι έμμεσα αναδύεται μια νέα δράση / διεργασία επιμόρφωσης, ανταλλαγής και αναστοχασμού όλων μας,  μέσα από μια σειρά εκπαιδευτικών συναντήσεων/παρουσιάσεων, με στόχο να συμβάλλουν στο θρέψιμο και στον αναστοχασμό του καθενός μας και του δικτύου του ΑΚΜΑ.

Προγραμματισμός δράσεων αποφοίτων και μελών της κοινότητας προς την κοινότητα του ΑΚΜΑ

Σεμινάριο

Συντονιστές/εκπαιδευτές

Αγκαλιάζοντας τα ανείπωτα στην θεραπεία (εμπνευσμένο απο ομιλία του Dr. Marcelo Pakman) – 13/2/2021 Κλεισούρα Αλεξία, Ραλλάτου Αφροδίτη, Καίρη Λίνα
On fiction αξιοποίηση στην αφήγηση, ένα αφηγηματικό εργαλείο – 10/4/2021 Καστανιά Ολυμπία, Ραλλάτου Αφροδίτη, Μπράιλας Αλέξης
Πένθος και την Απώλεια – 25 Απριλίου 2021 Καραμανλής Αιμίλιος, Πάλλη Όλια, Γεωργοπούλου Ιωάννα
Αυτισμός και Συστημική – Μάιος 2021 Κορογιαννάκη Αφροδίτη

 

Απαλύνοντας τη Μοναξιά
Bιωματικό σεμινάριο με την Ελένη Κοτσώνη

Η κ. Ελένη Κοτσώνη, Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια  – παρακολούθησε τρεις εκπαιδευτικές συναντήσεις στην AEDP  με την Diana Fosha και συντόνισε ένα βιωματικό εκπαιδευτικό Σεμινάριο  ( Σάββατο 25/5/19) απευθυνόμενη στην κοινότητα του ΑΚΜΑ.

Η μέθοδος AEDP μπορεί ν’ αξιοποιηθεί στην ατομική κλινική δουλειά σε ποικίλα πλαίσια και είναι συμβατή με την προσέγγισή του ΑΚΜΑ διότι είναι :

  • A transformational and healing – oriented – rather than psychopathology based
  • Αξιοποιεί την αναδυόμενη έρευνα : in neuroscience, development, and neuroplasticity

Η κ. Ελένη Κοτσώνη παρακολούθησε συνολικά 120 ώρες βιωματικής εκπαίδευσης στη μέθοδο AEDP (Immersion Course & Essential Skills I) και έχει πιστοποίηση ως “AEDP Level 2 Therapist”.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το AEDP επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Ινστιτούτου.

Επίσης, πληροφορίες (βιβλιογραφία, θεραπευτές κλπ.) σχετικά με το συνεχώς αναπτυσσόμενο δίκτυο AEDP στην Ευρώπη μπορείτε να βρείτε εδώ.

Systems Centered Training (SCT)
με τις Βαρβάρα Στεφανάκου-Ρεκλείτη & Ειρήνη Θεοδωρακοπούλου

Στόχος του σεμιναρίου ήταν να παρουσιάσουν το Systems Centered Training (SCT), έτσι όπως  το κατανόησαν οι εισηγήτριες,  μέσα από 3 διήμερα σεμινάρια συνολικής διάρκειας 45 ωρών που πραγματοποιήθηκαν το 2019 απο τον Μike Maher – Διευθυντή του SCT Research Institute.

Το SCT είναι η συστημοκεντρική θεώρηση που εξέλιξε η Yvoni Agazarian και εξηγεί πώς τα ζωντανά ανθρώπινα συστήματα  εξελίσσονται από απλά σε πολύπλοκα μέσα από την ιδιότητα τους να αναγνωρίζουν, να  ενσωματώνουν και να εξερευνούν τις διαφορές.

Το θεωρητικό πλαίσιο του SCT έχει την βάση του στο συστημικό σκέπτεσθαι, έτσι όπως το γνωρίζουμε όλοι μας μέσα από την εκπαίδευση μας στο ΑΚΜΑ. Στόχος της συνάντησης αυτής  ήταν η διερεύνηση ενός νέου τρόπου εφαρμογής του στα ανθρώπινα συστήματα. Στην συνάντηση παρουσιάστηκαν  με βιωματικό τρόπο, μερικά από τα βασικά σημεία της μεθοδολογίας του SCT, όπως :

  • το functional sub grouping
  • την παγίωση των ρόλων (role-locks)
  • Το “fork in the road”  και πως μπορούμε να το αξιοποιήσουμε θεραπευτικά
  • την αξιοποίηση του θυμού για την εξέλιξη της ομάδας

Χρήσιμοι σύνδεσμοι

Αγκαζαριάν – Τι είναι το SCT: https://youtu.be/zZCqdvW08t0

Αγκαζαριάν – Το άτομο ως σύστημαhttps://youtu.be/G2VWTINz1PU

Η Αγκαζαριάν – H έννοια των ρόλων στο SCT: https://youtu.be/jUscbyM5El0?t=2003

Τι είναι το SCT –  όπως το εξηγούν οι εκπαιδευτές αυτής της προσέγγισης: https://youtu.be/e0S0bbx7kt0

Ομάδες μάθησης και κοινότητες έρευνας
Αναζητώντας το μοτίβο που συνδέει…
με τους Κώστα Παπαχρηστόπουλο &  Αλέξη Μπράϊλα

Ένα βιωματικό σεμινάριο για τον οργανισμό που μαθαίνει & την κοινότητα που διερευνά, καταγράφει, τεκμηριώνει & επικοινωνεί τη δράση της, είναι το θέμα της δεύτερης επιμορφωτικής δράσης της κοινότητας του ΑΚΜΑ.

Ο κ. Αλέξης Μπράιλας παρουσίαζει την εμπειρία του από το  3rdEuropean Congress of Qualitative Inquiry: “Qualitative Inquiry as Activism” και
ο κ. Κώστας Παπαχριστόπουλος, παρουσιάζει τις βασικές αρχές του έργου του Peter Senge για τη συστημική θεωρία και την οργανωσιακή μάθηση και τις εφαρμογές αυτών για την έρευνα και την πράξη στους οργανισμούς.  Αυτό αποτελεί το πρώτο βήμα μιας διεργασίας  για την ανάπτυξη της ελληνικής κοινότητας για την Οργανωσιακή Μάθηση και συμμετοχή αυτής στη Παγκόσμια  Ένωση των τοπικών κοινοτήτων για την Οργανωσιακή μάθηση.

How to give voice to marginalized and immigrant families – A systemic – multicultural approach
με τoν Παύλο Σαλίχο

ο κ. Παύλος Σαλίχος,  παρακολούθησε στη Ρώμη το PRACTICUM IN ROME με τους Maurizio Andolfi και Lorena Cavalieri με θέμα : « How to give voice to marginalized and immigrant families, A systemic – multicultural approach» (1-5 Ιουλίου 2019)  και μας μεταφέρει στοιχεία από την θεραπεία οικογένειας του Maurizio Andolfi με οικογένειες μεταναστών εγκατεστημένων στην Ιταλία καθώς και την εμπειρία και γνώση που έχουν για την δουλειά με μετανάστες και πολιτισμικούς διαμεσολαβητές, όπως την παρουσίασε η Lorena Cavalieri και την έχουν ήδη καταθέσει, από 10ετίας, σε σχετική αρθρογραφία. (7/3/20, ΑΚΜΑ Κολωνάκι)

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

© 2020  AKMA .

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account