ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ: Μαλβίνα Τσουνάκη, M.Sc. Κλινική Ψυχολόγος, Θεραπεύτρια Οικογένειας, ειδική στην αξιολόγηση προσωπικότητας


ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΕΣ:  Μαλβίνα Τσουνάκη


ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 3 έτη, με εβδομαδιαία συνάντηση.

Κάθε Πέμπτη 15:30 – 17:30 ή Σάββατο 10:00 – 12:00 (θα οριστικοποιηθεί βάσει των αναγκών των συμμετεχόντων)

ΕΝΑΡΞΗ: Ιανουάριος 2021

Διαδικτυακό σεμινάριο

Περιγραφή

Η Ψυχολογική Αξιολόγηση αποτελεί εξειδικευμένη υπηρεσία που υλοποιείται από πτυχιούχους ψυχολογίας.  Είναι ένα χρήσιμο εργαλείο στους ψυχολόγους που ξεκινούν την επαγγελματική τους δραστηριότητα καθώς μπορεί να υποστηρίζει τη κλινική και ψυχοθεραπευτική εργασία, όπως ασκείται σε φορείς / πλαίσια  ψυχικής υγείας και σε χώρους επαγγελματιών  (ψυχίατροι, ψυχοθεραπευτές, σύμβουλοι, οικογενειακοί θεραπευτές).  Εδραιώνει την κλινική δουλειά, καθώς η θεραπεία αποκτά στόχο και στρατηγική και οι θεραπευτικές παρεμβάσεις εστιάζουν στις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε θεραπευόμενου.

Τα δεδομένα των Ψυχομετρικών Εργαλείων αναλύονται ποσοτικά και ποιοτικά. Αξιοποιώντας το πλούσιο υλικό που προσφέρεται, αναδύεται η προσωπικότητα του κάθε ανθρώπου, πώς λειτουργεί, σκέφτεται και αισθάνεται, ενδοπροσωπικά και διαπροσωπικά.

Στο σεμινάριο, μέσα από θεωρητική κατάρτιση, βιβλιογραφικές αναφορές, πρακτική άσκηση και βιωματική επεξεργασία, οι εκπαιδευόμενοι ψηλαφούν και εφαρμόζουν την διαλεκτική συστημική προσέγγιση, και αποκτούν εμπειρία, την οποία  μπορούν να αξιοποιήσουν θεραπευτικά καθώς και στην εκπαίδευσή τους στα σεμινάρια της Διεργασίας Ομάδας και της Θεραπείας Οικογένειας (σεμινάρια που αξιοποιούν σχετική μεθοδολογία όπως τη δίδαξαν οι Β. και Γ. Βασιλείου). Τέλος, η ψυχολογική αξιολόγησή στα πλαίσια της προσέγγισης του ΑΚΜΑ εκτός από εργαλείο διάγνωσης είναι συχνά  και χρήσιμος καταλύτης στη Θεραπεία Οικογένειας.

Στόχος

O/η ψυχολόγος με βάση την παραπάνω εκπαίδευση αποκτά τη δυνατότητα για πιο αποτελεσματικό και εμπεριστατωμένο σχεδιασμό ψυχοθεραπευτικών παρεμβάσεων που βασίζονται στις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε θεραπευόμενου.

Σε ποιους απευθύνεται

Πτυχιούχους Ψυχολογίας

Ακαδημαϊκές Προϋποθέσεις

Γνώσεις Ψυχοπαθολογίας, Θεωρίες Προσωπικότητας και Συμμετοχή σε Ψυχοθεραπευτική Ομάδα.

Κόστος Συμμετοχής

Η διάρκεια του σεμιναρίου είναι 3 χρόνια για πλήρη εκπαίδευση με κόστος συμμετοχής 950€ ανά έτος .

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Γραμματεία του ΑΚΜΑ .

Σεμινάρια

© 2023  AKMA .

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account