Επιμορφωτές: Μπράιλας Αλέξης (PhD, ψυχολόγος, συστημικός ψυχοθεραπευτής) – Σωτηροπούλου Χαρά (Συστημική ψυχοθεραπεύτρια, σύμβουλος σταδιοδρομίας)


Διάρκεια: Ιανουάριος 2021 – Απρίλιος 2021,

12 δίωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις (online), Τετάρτη 19:00-21:00


Περιγραφή

Το Εργαστήρι Συστημικής Ψηφιακής Αφήγησης: Ιστορίες που μας Aνθρωπεύουν είναι ένα πρόγραμμα που προσφέρεται εξ αποστάσεως με την αξιοποίηση σύγχρονων και ασύγχρονων μεθόδων. Η ψηφιακή αφήγηση αναφέρεται στη διαδικασία δημιουργίας και διαμοιρασμού προσωπικών ιστοριών, αφηγήσεων και «παραμυθιών», αξιοποιώντας τα νέα μέσα και το διαδίκτυο. Παράλληλα, η συστημική διάσταση τοποθετεί την ψηφιακή αφήγηση στο πλαίσιο μιας συλλογικής ομαδικής διεργασίας. Έτσι, η αφήγηση ιστοριών με την αξιοποίηση των ψηφιακών μέσων μπορεί να αποτελέσει έναν τρόπο έκφρασης, δημιουργίας και συν-δημιουργίας της εμπειρίας και, τελικά, του εαυτού. 

 

Μέσα από τις 12 εβδομάδες του προγράμματος, οι συμμετέχοντες/ουσες μαθαίνουν τις θεωρητικές βάσεις και αποκτούν τις πρακτικές δεξιότητες, ώστε να δημιουργήσουν τις δικές τους ψηφιακές αφηγήσεις. Η όλη προσέγγιση βασίζεται στη συστημική θεωρία και πρακτική, ενώ, το πρόγραμμα έχει έντονο βιωματικό χαρακτήρα και απαιτεί την ενεργή συμμετοχή των εκπαιδευομένων στις διαδικτυακές συναντήσεις της ομάδας. Για την ολοκλήρωση του προγράμματος είναι απαραίτητο οι συμμετέχοντες/ουσες να δημιουργήσουν τη δική τους ψηφιακή αφήγηση, είτε ατομικά είτε σε ζευγάρια ή μικρές ομάδες.

Στόχος

Στόχος του εργαστηρίου είναι η ενδυνάμωση των συμμετεχόντων/ουσών μέσα από τη δημιουργία και το μοίρασμα αφηγήσεων με την αξιοποίηση των ψηφιακών μέσων. Μέσα από το εργαστήρι, οι συμμετέχοντες/ουσες θα έχουν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με τη συστημική προσέγγιση στην ψηφιακή αφήγηση, ώστε να μπορέσουν να την αξιοποιήσουν στη δική τους πρακτική με ανθρώπους και ομάδες. Παράλληλα, αποκτούν δεξιότητες στη χρήση Η/Υ και τη δημιουργία ψηφιακής αφήγησης, ανακαλύπτοντας τη χαρά της δημιουργίας, καλλιεργώντας τη δημιουργικότητά τους και αναπτύσσοντας τις ικανότητές τους.

Σε ποιους απευθύνεται

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς και, εν γένει, σε επαγγελματίες που δουλεύουν με ανθρώπινα συστήματα και κοινότητες  (δεν απαιτείται προηγούμενη γνώση ή εκπαίδευση στη συστημική προσέγγιση). Το πρόγραμμα μπορούν να παρακολουθήσουν και οι φοιτητές αντίστοιχων κατευθύνσεων. Για τη μελέτη της σχετικής βιβλιογραφίας είναι απαραίτητη η καλή γνώση Αγγλικών. Επίσης, είναι απαραίτητη η βασική εξοικείωση με τη χρήση Η/Υ και διαδικτύου.

Ακαδημαϊκές Προϋποθέσεις

Πανεπιστημιακό πτυχίο σχετικής σχολής (παιδαγωγικά, ψυχιατρική, ψυχολογία, κοινωνικός λειτουργός κ.ο.κ.) ή πεδία ανάλογης κατεύθυνσης (ιατρική, παιδαγωγική, κοινωνιολογία, ανθρωπολογία) ή φοιτητές των αντίστοιχων σχολών

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τη Γραμματεία του ΑΚΜΑ εδώ

Σεμινάρια

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

© 2020  AKMA .

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account