ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ: Πέτρος Πολυχρόνης, MD, ECP.


ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΕΣ: Αντώνης Αντωνίου, Ψυχολόγος – Μαρία Γιούργη, MSc., Ψυχοπαιδαγωγός, Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια  Παύλος Σαλίχος, MA, Ψυχολόγος, Συστημικός Ψυχοθεραπευτής


ΔΙΑΡΚΕΙΑ: Νοέμβριος 2019-Σεπτέμβριος 2020  – 9 τετράωρες μηνιαίες συναντήσεις – Δευτέρα 17:30- 21:30 (ΑΚΜΑ- Κολωνάκι)

Ημερομηνίες διεξαγωγής: 25/11, 16/12/2019

27/1, 24/2, 23/3, 27/4, 25/5, 29/6, 28/9/2020

Περιγραφή

Μετά από επτά χρόνια συντονισμού των ομάδων εμψύχωσης εφήβων του ΑΚΜΑ, αποφασίσαμε να μοιραστούμε όσα μάθαμε από τις ομάδες αυτές -αλλά και από άλλες περιοχές δουλειάς με εφήβους- με άλλους επαγγελματίες, οι οποίοι ενδιαφέρονται να εμπλουτίσουν το μεθοδολογικό τους λεξιλόγιο και την εργαλειοθήκη τους σε αυτό το πεδίο.

Μέσα από μια σειρά βιωματικών ασκήσεων και «παιχνιδιών» θα μάθουμε μαζί τρόπους και εργαλεία δουλειάς σε αυτό το ιδιαίτερο αναπτυξιακό στάδιο. Οδηγός μας θα είναι η πληροφορία και η εμπειρία από τη δουλειά μας, η διεργασία της ίδιας της ομάδας του σεμιναρίου, καθώς και η σχετική θεωρία, με την οποία θα χτίζουμε γέφυρες μέσα από την ενεργό συμμετοχή και το βίωμα.

Θα μοιραστούμε σκέψεις, βιώματα, προβληματισμούς και συναισθήματα, σε αυτή την αναζήτηση νέων ιδεών, πρακτικών και εργαλείων, μέσα από την αξιοποίηση της διεργασίας που θα αναδυθεί δουλεύοντας βιωματικά.

Ποια εργαλεία θα μπορούσα να αξιοποιήσω ως θεραπευτής, στην εποχή της πανδημίας  για να εμψυχώσω μια ομάδα εφήβων;

Στόχος

Στόχος είναι να δοκιμάσουμε εργαλεία και μεθοδολογίες, οι οποίες έχουν εφαρμογή στο σήμερα, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες, τις δυνατότητες και τους περιορισμούς της εποχής μας. Ακόμη, απαραίτητα συστατικά αποτελούν το ενδιαφέρον ή/και η περιέργεια να μοιραστούμε τα προσωπικά μας βιώματα, να ανταλλάξουμε εμπειρίες και γνώσεις και να διερευνήσουμε τις νέες προοπτικές που ανοίγονται.

Σε ποιούς απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες, οι οποίοι δουλεύουν με ομάδες εφήβων σε οποιοδήποτε πλαίσιο ή ενδιαφέρονται να ξεκινήσουν μια τέτοια δουλειά απευθυνόμενοι σε αυτό τον πληθυσμό. Προϋπόθεση αποτελεί η βασική εξοικείωση με αρχές διεργασίας ομάδας, αφού αυτό θα είναι και το βασικό μας εργαλείο δουλειάς.

Ακαδημαϊκές Προϋποθέσεις

Πανεπιστημιακό πτυχίο σχετικής σχολής (ψυχολόγος, γιατρός, εκπαιδευτικός κ.ο.κ.) ή ΤΕΙ ανάλογης κατεύθυνσης, όπως επίσης και σε ανθρώπους που δουλεύουν με εφήβους και νέους εθελοντικά ή/και επαγγελματικά, οι οποίοι ενδιαφέρονται να εμπλουτίσουν το μεθοδολογικό τους λεξιλόγιο και την εργαλειοθήκη τους στο πεδίο των ομάδων εμψύχωσης εφήβων και νέων.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Γραμματεία του ΑΚΜΑ στο 210 9880754 ή στο seoen@akma.gr

Σεμινάρια

© 2020  AKMA .

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account