ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ: Πέτρος Πολυχρόνης


ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ : Δημήτρης Τσούχλος, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος


ΔΙΑΡΚΕΙΑ
Συνολικά, 12 τρίωρες συναντήσεις, Παρασκευές (18:30-21:30) και διενεργούνται στα γραφεία του ΑΚΜΑ στο Χαλάνδρι (X)  ή στη Δεινοκράτους (Δ) 

Για το 2019:

1 (Δ), 15 (Δ), 29 (Δ) Νοεμβρίου

13 (X) Δεκεμβρίου

Για το 2020:

10 (Δ) και 24 (Χ) Ιανουαρίου,

(Δ) και 21 (Χ)  Φεβρουαρίου

6 (Δ) και 20 (Χ)Μαρτίου

10 (Δ) Απριλίου

8  (Δ) Μαίου

Περιγραφή

Εάν

…επιθυμείς να ανακαλύψεις, να απελευθερώσεις και να αξιοποιήσεις περισσότερα από τα ταλέντα, τις δεξιότητες και το δυναμικό σου, προκειμένου να ονειρευτείς, να αποκρυσταλλώσεις και να υλοποιήσεις  υψηλότερους και προκλητικότερους προσωπικούς και επαγγελματικούς στόχους…

 

Τότε

…το Σεμινάριο Οργανισμών σε υποστηρίζει στο να  αναδείξεις και να αναπτύξεις τις καλύτερες πλευρές του εαυτού σου και να πραγματώσεις όλα αυτά που θέλεις και μπορείς*.

 

Η διαδρομή

Το Σεμινάριο Οργανισμών είναι ένας κύκλος 12 βιωματικών συναντήσεων που ξεκινάει στις αρχές Νοεμβρίου και ολοκληρώνεται στα τέλη Μαΐου. Στο τέλος αυτού του κύκλου –αν και εφόσον ΟΛΗ η Ομάδα θέλει και μπορεί- ενδέχεται να υπάρξει κι ένα εντατικό διήμερο Σεμινάριο εκτός Αθηνών. Αυτός θα είναι ο 8ος  ετήσιος κύκλος του Σεμιναρίου Οργανισμών, ενώ υπάρχει και ένα ακόμη ετήσιο πρόγραμμα για τους απόφοιτους του 1ου κύκλου που θέλουν να συνεχίσουν.

Ο προορισμός

Το Σεμινάριο Οργανισμών δεν είναι εκπαιδευτικό ή επιμορφωτικό αλλά μετασχηματιστικό. Πρόθεσή του είναι να μας μεταμορφώσει από έναν ‘ηρωικό’ Αχιλλέα σε έναν ‘πολυμήχανο’ Οδυσσέα. Από ένα δυναμικό και πάνοπλο -αλλά εντέλει τρωτό πολεμιστή- σε έναν εφευρετικό ταξιδευτή που πάντα βρίσκει τη κατάλληλη λύση. Εκείνη που τον βοηθάει και να φτάσει στον  προορισμό του αλλά και να απολαύσει το ταξίδι!

 

Οι συνταξιδιώτες

Στο Σεμινάριο Οργανισμών θα συναντήσετε ανθρώπους από διαφορετικούς επαγγελματικούς κλάδους, σε διάφορες φάσεις ζωής, καριέρας και βαθμίδας ιεραρχίας. Ανθρώπους σε νέα ξεκινήματα ή κλεισίματα, σταυροδρόμια ή αδιέξοδα, ανέλιξη ή κρίση, όμως πάντα σε κίνηση και αναζήτηση. Άτομα αρχικά άγνωστα μεταξύ τους που στην πορεία γίνονται μέλη μιας ενιαίας Ομάδας, συνοδοιπόροι, εξερευνητές, εφευρέτες και ενίοτε φίλοι ζωής.

Οι "ξεναγοί"

O Δημήτρης Τσούχλος,

με 32 χρόνια εμπειρίας σε πολυεθνικές και ελληνικές εταιρίες –τα περισσότερα σε ηγετικές (C-suite) θέσεις- είναι απόλυτα προσηλωμένος στο να κατευθύνει επιχειρηματίες, στελέχη, ομάδες και οργανισμούς στο να φέρνουν καλύτερα αποτελέσματα.

O Βασίλης Χαραλαμπόπουλος,

με 26 χρόνια εμπειρίας στη θεραπεία και την ανάπτυξη ομάδων, είναι απόλυτα αφοσιωμένος στο να υποστηρίζει τη δημιουργία και την ανάπτυξη λειτουργικότερων σχέσεων ανάμεσα στους ανθρώπους, τόσο στα επαγγελματικά όσο και στα οικογενειακά και κοινωνικά τους πλαίσια.

Tο ΑΚΜΑ,

με 55 χρόνια παρουσίας στο χώρο της θεραπείας και της εκπαίδευσης, είναι απόλυτα δεσμευμένο στο να υποστηρίζει ανθρώπους στο να εξελίσσουν τον εαυτό τους και να ζουν μια ζωή με νόημα.

Η αλληλεπίδραση των 3 αυτών ‘συστατικών’ αποτελεί και το σημείο συνάντησής μας με την ομάδα.

Οδηγίες ναυτιλλομένων

Που; Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου (ΑΚΜΑ) τηλ: 210-9824147, Οι συναντήσεις γίνονται στο ΑΚΜΑ Χαλανδρίου (Επιδαύρου 9) και Κολωνακίου (Παπαδήμα 2 & Δεινοκράτους).

Πότε; Παρασκευές 6:30μμ με 9:30μμ Οι ακριβείς ημερομηνίες θα ανακοινωθούν τέλη Σεπτεμβρίου.

Πόσοι; Ο αριθμός συμμετεχόντων είναι από 14 έως 18 άτομα.

Πώς; Μετά τη δήλωση συμμετοχής συνεργάτης του ΑΚΜΑ θα επικοινωνήσει μαζί σας για μια ατομική συνάντηση γνωριμίας.

Με πόσα: Το κόστος όλου του κύκλου των 12 συναντήσεων είναι 1.200€ για εταιρικές συμμετοχές, 720€ για ατομικές και υπάρχει δυνατότητα χρηματοδότησης μέσω ΟΑΕΔ-ΛΑΕΚ 0,45 & υποτροφιών. ΣΗΜ: Σε περίπτωση πραγματοποιηθεί το εξτρά διήμερο υπάρχει ένα επιπλέον κόστος 200€

Για περισσότερες πληροφορίες, ερωτήσεις & δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε με την Μαριάνθη Καρατζά τηλ 6936976309 & mkaratza@akma.gr

 

*Η έννοια της υλοποίησης των στόχων στο Σεμινάριο Οργανισμών, δεν συνδέεται τόσο με το να έχεις όλα αυτά που θέλεις όσο με το να γίνεις όλα αυτά που μπορείς.

 

Η Θεματολογία

Κάποια από τα ερωτήματα που θα μας απασχολήσουν και φέτος στο Σεμινάριο Οργανισμών είναι:

 1. Πώς θέτουμε και αποκρυσταλλώσουμε τους στόχους μας, πώς αξιοποιούμε τα εφόδια και πώς ξεπερνάμε τα εμπόδια που υπάρχουν γύρω μας και μέσα μας και πώς τελικά φτάνουμε στο να τους πετύχουμε –ή και να τους ξεπεράσουμε;
 2. Πώς διαχειριζόμαστε τις διαρκείς αλλαγέςκαι την αβεβαιότητα του περιβάλλοντός μας χτίζοντας τόσο την ευελιξία όσο και την ανθεκτικότητα μας;
 3. Πώς διαχειριζόμαστε και ηγούμαστεκαλύτερα της ομάδας μας;
 4. Πώς διαχειριζόμαστε και ηγούμαστεκαλύτερα του εαυτού μας;
 5. Πώς διαχειριζόμαστε αποτελεσματικότερα τον χρόνοκαι τους πόρους που διαθέτουμε;
 6. Πώς επικοινωνούμεαποτελεσματικότερα με τους συνομιλητές μας και πώς προβάλουμε τα επιχειρήματά μας καλύτερα προκειμένου να τους πείθουμε και όχι να υποχρεώνουμε/αναγκάζουμε;
 7. Πώς δίνουμε και παίρνουμε ανατροφοδότησημε έναν τρόπο που να βοηθά τόσο στη δική μας ανάπτυξη όσο και την εξέλιξη των συνεργατών μας;
 8. Πώς μπορούμε να είμαστε ως άτομα και ως ομάδες/οργανισμοί σε ένα διαρκή κύκλο εξέλιξης, ανανέωσης & καινοτομίας οδηγώντας και όχι ακολουθώντας τη ροή των εξελίξεων;
 9. Πώς ισορροπούμε τη λογική με τα συναισθήματάμας και τι προστιθέμενη αξία μπορεί να φέρει αυτή η ισορροπία και στο χώρο της εργασίας καθώς και στην προσωπική μας ζωή;
 10. Πώς βάζουμε και φτάνουμε στη δική μας κορυφή και –ίσως ακόμη πιο δύσκολο- πώς παραμένουμε εκεί;

Και φυσικά κάποια άλλα θέματα και ανάγκες που θα προκύψουν από την ίδια την ομάδα.

Η Μεθοδολογία

Στο Σεμινάριο Οργανισμών δουλεύουμε μέσα από μια σειρά συμμετοχικών/βιωματικών εργαλείων που επιλέγονται και σχεδιάζονται από τους Συντονιστές ανάλογα με τις ανάγκες της Ομάδας. Εργαλεία που προέρχονται από πολλές σχολές (Συστημική, Ψυχόδραμα, Appreciative Inquiry, Solution Focus, NLP, κ.ά.) και έρχονται να σκάψουν βαθιά, να βάλουν νέα θεμέλια και να υποστηρίξουν τους συμμετέχοντες στο να αποσαφηνίσουν, να σχεδιάσουν, να πετύχουν και –πολύ συχνά- να ξεπεράσουν τους στόχους τους και τις προσδοκίες τους.

Οι Συντονιστές πότε οδηγούν και πότε ακολουθούν την Ομάδα, χωρίς να επιβάλλουν συμπεράσματα. Αντίθετα αφήνουν το χώρο για να αναδυθούν από την ίδια την Ομάδα, τα πλαισιώνουν με την απαραίτητη θεωρία και τα βοηθούν να αποκτήσουν μια πιο ξεκάθαρη δομή και οργάνωση. Ως αποτέλεσμα, οι συμμετέχοντες δεν είναι απλά «καταναλωτές» της γνώσης και των εργαλείων αλλά «παραγωγοί» τους.

Η μέθοδος αυτή ονομάζεται διεργασία ομάδας και βασικός της στόχος είναι να σε μάθει να μαθαίνεις με ένα διαφορετικό τρόπο, όχι μόνο με το μυαλό αλλά και με την καρδιά και με το σώμα.

Τα Αποτελέσματα

Επειδή τα αποτελέσματα  μπορείς να τα δεις μόνο εκ των υστέρων, σας μεταφέρουμε κάποια από αυτά που μας έγραψαν οι ‘απόφοιτοι’ των προηγούμενων ετών.

 • Είδα οπτικές γωνίες που υπάρχουν σε πράγματα ή καταστάσεις που θεωρούσα πως μόνο μια πλευρά υπάρχει.
 • Εμβάθυνση, αυτογνωσία, όρια, αλλαγή.
 • Κάτι ξεχωριστό και πολύ ιδιαίτερο. Ανακαλύπτεις πολλαπλές πλευρές του εαυτού σου, βλέπεις πως σε βλέπουν οι άλλοι αλλά και πως μπορείς εσύ να βλέπεις τα ίδια πράγματα, εντελώς διαφορετικά από ότι έχεις συνηθίσει.
 • Με βοήθησε πολύ ο τρόπος που γινόταν το σεμινάριο, ο συνδυασμός του βιωματικού με την  αντίστοιχη επιστημονική-θεωρητική τεκμηρίωση.
 • Ανατρεπτικό.
 • Αποκαλυπτικό – συναρπαστικό.
 • Αναζωογονητικό.
 • Αυτό που έγινε ήταν μια αποκάλυψη για το πως οι αρχές της συστημικής μπορούν να έχουν ένα τόσο άμεσα θετικό αποτέλεσμα σε μια ομάδα (πρώην) αγνώστων.
 • Συνειδητοποίησα ότι μπορώ να ξαναγράψω το αφήγημα μου, να αλλάξω τις συνήθειες μου να διαλέξω εγώ τον στόχο προς τον οποίο θέλω να πορευτώ.
 • Αυτό που έγινε ήταν κάτι μοναδικό, που με έκανε να δω τα πράγματα αλλιώς
 • Αν πήγαινα τον χρόνο πίσω θα ξαναρχόμουν σ’ αυτήν την ομάδα γιατί, μέσα από την δουλειά που έγινε, συνεχίζω τη ζωή μου αλλιώς. Κι αυτό το «αλλιώς» μου πάει κι έχει πολλά καλά στοιχεία, όχι μόνο για μένα και για τους συνεργάτες μου, αλλά και για την οικογένειά μου.
 • Εμπειρία ζωής.         
 • Μαζί μαθαίνω καλύτερα.
 • Κάνει δουλειά! Και το καλύτερο είναι τα αποτελέσματα τα βλέπεις εκεί που δεν το περιμένεις.
 • Κατάλαβα τελικά πως είμαστε παντός καιρού, ικανοί να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που έρχονται στο δρόμο μας, αφού γνωρίζουμε ότι έχουμε όλες τις απαντήσεις μέσα μας, αλλά και ότι έχουμε απευθείας πρόσβαση στη σημαντική σοφία τη δική μας αλλά και της ομάδας μας.
 • Αυτή η βιωματική μέθοδος δουλειάς ήταν πρωτόγνωρη, άμεση και πολύ αποτελεσματική.
 • Με ταρακούνησε σε όλα τα επίπεδα.
 • Με γνώρισα, με συμπάθησα. Ξέρω τι θέλω να κάνω και ποια θέλω να είμαι.
 • Απελευθέρωσα το μυαλό μου από τα δεσμά που με βασάνιζαν. Νοιώθω ελεύθερος και ευγνώμων.
 • Ένοιωσα ότι  μπορώ να καταφέρω αυτά που θέλω κι ίσως πιο γρήγορα από ότι φανταζόμουν!
 • Ό,τι καλύτερο μου έχει συμβεί σε επίπεδο προσωπικής βελτίωσης!
 • Ξεκίνησα με 17 άγνωστους και ολοκλήρωσα το σεμινάριο αυτό με 17 φίλους.
 • Είναι must για κάθε άνθρωπο που σέβεται και αγαπάει τον εαυτό του, καθώς και τους ανθρώπους που αγαπάει.

Σεμινάρια

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

© 2020  AKMA .

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account