ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ: Δημήτρης Τσούχλος, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος


 

Συναντήσεις Ομάδας

12 τρίωρες  συναντήσεις, Παρασκευές (18:30-21:30)

Θα υπάρξει ανακοίνωση για τη διεξαγωγή του σεμιναρίου για την περίοδο 2023-2024

 

 

Ο στόχος

…επιθυμείς να ανακαλύψεις, να απελευθερώσεις και να αξιοποιήσεις περισσότερα από τα ταλέντα, τις δεξιότητες και το δυναμικό σου, προκειμένου να  ονειρευτείς και να πραγματώσεις υψηλότερους και προκλητικότερους προσωπικούς και επαγγελματικούς στόχους*

Ο λόγος

…το Σεμινάριο Οργανισμών σε βοηθά να ανακαλύψεις και να αναπτύξεις περισσότερα από τα ταλέντα και το δυναμικό σου, προκειμένου να υλοποιήσεις όλα όσα θέλεις και μπορείς.

Η διαδρομή

Το Σεμινάριο Οργανισμών είναι ένα ταξίδι 12 βιωματικών συναντήσεων στη διάρκεια μιας ακαδημαϊκής χρονιάς, και στο τέλος αυτού του κύκλου –αν και εφόσον όλη η Ομάδα θέλει και μπορεί- πραγματοποιείται ένα εντατικό βιωματικό διήμερο ΣΚ εκτός Αθηνών.  Αυτός είναι ο 10ος  ετήσιος κύκλος του Σεμιναρίου Οργανισμών.

Ο προορισμός

Το Σεμινάριο Οργανισμών δεν είναι εκπαιδευτικό ή επιμορφωτικό αλλά μετασχηματιστικό. Πρόθεσή του είναι να μας μεταμορφώσει από έναν ‘ηρωικό’ Αχιλλέα σε έναν ‘πολυμήχανο’ Οδυσσέα. Από ένα δυναμικό -αλλά εντέλει τρωτό πολεμιστή- σε έναν εφευρετικό ταξιδευτή που πάντα βρίσκει τη κατάλληλη λύση στον κατάλληλο χρόνο. Εκείνη που τον βοηθάει και να φτάσει στον  προορισμό του αλλά και να απολαύσει το ταξίδι!

Οι συνταξιδιώτες

Στο Σεμινάριο Οργανισμών θα συναντήσεις ανθρώπους από διαφορετικούς επαγγελματικούς κλάδους, σε διάφορες φάσεις ζωής, καριέρας και βαθμίδας ιεραρχίας. Ανθρώπους σε νέα ξεκινήματα ή κλεισίματα, σταυροδρόμια ή αδιέξοδα, ανέλιξη ή κρίση, όμως πάντα σε κίνηση και αναζήτηση. Άτομα αρχικά άγνωστα μεταξύ τους που στην πορεία γίνονται μέλη μιας ενιαίας Ομάδας, συνοδοιπόροι, εξερευνητές, εφευρέτες και ενίοτε φίλοι ζωής.

Οι "ξεναγοί"

O Δημήτρης Τσούχλος,

O Δημήτρης Τσούχλος με 34 χρόνια εμπειρίας σε πολυεθνικές και ελληνικές εταιρίες –τα περισσότερα σε ηγετικές (C-suite) θέσεις- είναι απόλυτα προσηλωμένος στο να κατευθύνει επιχειρηματίες, στελέχη, ομάδες και οργανισμούς στο να φέρνουν καλύτερα αποτελέσματα.

O Βασίλης Χαραλαμπόπουλος,

O Βασίλης Χαραλαμπόπουλος με 28 χρόνια εμπειρίας στη θεραπεία και την ανάπτυξη ομάδων, είναι απόλυτα αφοσιωμένος στο να υποστηρίζει τη δημιουργία και την ανάπτυξη λειτουργικότερων σχέσεων ανάμεσα στους ανθρώπους, τόσο στα επαγγελματικά όσο και στα οικογενειακά και κοινωνικά τους πλαίσια.

 

… και το ΑΚΜΑ,

με 59 χρόνια παρουσίας στο χώρο της θεραπείας και της εκπαίδευσης, είναι απόλυτα δεσμευμένο στο να υποστηρίζει ανθρώπους στο να εξελίσσουν τον εαυτό τους και να ζουν μια ζωή με νόημα

Οδηγίες ναυτιλομένων

Που;  Οι συναντήσεις -λόγω Covid- θα πραγματοποιούνται μέσω Zoom. Όταν ‘απελευθερωθούμε’ θα συνεχιστούν στο  Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου (ΑΚΜΑ)  Δεληγιάννη 6 Εξάρχεια

Πόσοι; Ο αριθμός συμμετεχόντων είναι από 14 έως 18 άτομα.

Πώς; Μετά τη δήλωση ενδιαφέροντός σας ένας συνεργάτης του ΑΚΜΑ θα επικοινωνήσει μαζί σας για να προγραμματίσετε μια ατομική συνάντηση γνωριμίας.

Με πόσα: Το κόστος όλου του κύκλου των 12 συναντήσεων είναι 1.250€ για εταιρικές συμμετοχές, 780€ για ατομικές και υπάρχει δυνατότητα χρηματοδότησης μέσω ΟΑΕΔ-ΛΑΕΚ 0,45 & υποτροφιών.

ΣΗΜ: Σε περίπτωση πραγματοποιηθεί το εξτρά διήμερο υπάρχει ένα επιπλέον κόστος ±250€

Για περισσότερες πληροφορίες, ερωτήσεις & δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε με την κα Ρούλα Ζαχαρίου τηλ: 210-9824147, 6907379795, roula.zachariou@akma.gr

 

*Η έννοια της υλοποίησης των στόχων στο Σεμινάριο Οργανισμών, δεν συνδέεται τόσο με το να έχεις όλα αυτά που θέλεις όσο με το να γίνεις όλα αυτά που μπορείς.

Η θεματολογία

Κάποια από τα ερωτήματα που θα μας απασχολήσουν και φέτος στο Σεμινάριο Οργανισμών είναι:

 1. Πώς θέτουμε και αποκρυσταλλώσουμε τουςστόχους μας, πώς αξιοποιούμε τα εφόδια και πώς ξεπερνάμε τα εμπόδια που υπάρχουν γύρω μας και μέσα μας και πώς τελικά φτάνουμε στο να τους πετύχουμε –ή και να τους ξεπεράσουμε;
 2. Πώς διαχειριζόμαστε τις διαρκείςαλλαγές και την αβεβαιότητα του περιβάλλοντός μας χτίζοντας τόσο την ανθεκτικότητα όσο και την ευελιξία μας;
 3. Πώς διαχειριζόμαστε καιηγούμαστε καλύτερα της ομάδας μας;
 4. Πώς διαχειριζόμαστε καιηγούμαστε καλύτερα του εαυτού μας;
 5. Πώς διαχειριζόμαστε αποτελεσματικότερα τονχρόνο και τους πόρους που διαθέτουμε;
 6. Πώςεπικοινωνούμε αποτελεσματικότερα με τους συνομιλητές μας και πώς προβάλουμε τα επιχειρήματά μας προκειμένου να τους πείθουμε και όχι να υποχρεώνουμε/αναγκάζουμε;
 7. Πώς δίνουμε και παίρνουμεανατροφοδότηση με έναν τρόπο που να βοηθά τόσο στη δική μας ανάπτυξη όσο και την εξέλιξη των συνεργατών μας;
 8. Πώς μπορούμε να είμαστε ως άτομα και ως ομάδες/οργανισμοί σε ένα διαρκή κύκλοεξέλιξης, ανανέωσης & καινοτομίας οδηγώντας (και όχι ακολουθώντας) τη ροή των εξελίξεων;
 9. Πώς ισορροπούμε τηλογική με τα συναισθήματά μας και τι προστιθέμενη αξία μπορεί να φέρει αυτή η ισορροπία και στο χώρο της εργασίας και στην προσωπική μας ζωή;
 10. Πώς βάζουμε και φτάνουμε στη δική μαςκορυφή και –ίσως ακόμη πιο δύσκολο- πώς παραμένουμε εκεί;

Και φυσικά όποια άλλα θέματα και ανάγκες προκύψουν από την ίδια την ομάδα.

Η μεθοδολογία

Στο Σεμινάριο Οργανισμών δουλεύουμε με μια πληθώρα συμμετοχικών/βιωματικών μεθόδων και εργαλείων που επιλέγονται και σχεδιάζονται από τους Συντονιστές ανάλογα με τις ανάγκες της Ομάδας. Εργαλεία που προέρχονται από πολλές σχολές (Ψυχόδραμα, Appreciative Inquiry, Solution Focus, NLP, κ.ά.) και τα οποία επεξεργαζόμαστε μέσα από το πρίσμα της διαλεκτικής συστημικής επιστημολογίας.

Οι Συντονιστές πότε οδηγούν και πότε ακολουθούν την Ομάδα, χωρίς να επιβάλλουν απόψεις ή ‘αλήθειες’. Αντίθετα αφήνουν το χώρο προκειμένου τα συμπεράσματα να αναδυθούν από την ίδια την Ομάδα, τα πλαισιώνουν με τις σχετικές θεωρίες και τα βοηθούν να αποκτήσουν μια πιο ξεκάθαρη δομή και υπόσταση. Με αυτόν τον τρόπο οι συμμετέχοντες δεν δρουν ως ‘καταναλωτές’ της γνώσης και της εμπειρίας τους αλλά ως ‘παραγωγοί’ της, περνώντας σταδιακά από τη γνώση στην πράξη και από εκεί στην …ύπαρξη.

Άλλωστε αυτό που το Σεμινάριο Οργανισμών πρεσβεύει είναι ότι η αλήθεια πάντα σχετίζεται με ένα συγκεκριμένο πλαίσιο αναφοράς (πχ κουλτούρα ή γλώσσα) και ότι η πραγματικότητα έχει πολλές όψεις. Ως εκ τούτου δεν υπάρχει μία αντικειμενική/πραγματική πραγματικότητα.

Αυτός ο τρόπος δουλειάς  αξιοποιεί  ως δάσκαλο τη διεργασία της ομάδας και σε μαθαίνει να μαθαίνεις με ένα διαφορετικό τρόπο, αξιοποιώντας όχι μόνο με το μυαλό σου αλλά και όλες σου τις αισθήσεις και -ίσως καταλυτικότερα- την αλληλεπίδρασή σου με το περιβάλλον και την ομάδα.

Τα αποτελέσματα

Επειδή τα αποτελέσματα  μπορείς να τα δεις μόνο εκ των υστέρων, σας μεταφέρουμε κάποια από αυτά που μας έγραψαν οι ‘απόφοιτοι’ των προηγούμενων ετών.

 • Είδα οπτικές γωνίες που υπάρχουν σε πράγματα ή καταστάσεις που θεωρούσα πως υπάρχει μόνο μια πλευρά.
 • Εμβάθυνση, αυτογνωσία, όρια, αλλαγή.
 • Κάτι ξεχωριστό και πολύ ιδιαίτερο. Ανακαλύπτεις πολλαπλές πλευρές του εαυτού σου, βλέπεις πως σε βλέπουν οι άλλοι αλλά και πως μπορείς εσύ να βλέπεις τα ίδια πράγματα, εντελώς διαφορετικά από ότι έχεις συνηθίσει.
 • Με βοήθησε πολύ ο τρόπος που γινόταν το σεμινάριο, ο συνδυασμός του βιωματικού με την αντίστοιχη επιστημονική-θεωρητική τεκμηρίωση.
 • Ανατρεπτικό.
 • Αποκαλυπτικό – συναρπαστικό.
 • Αναζωογονητικό.
 • Αυτό που έγινε ήταν μια αποκάλυψη για το πως οι αρχές της συστημικής μπορούν να έχουν ένα τόσο άμεσα θετικό αποτέλεσμα σε μια ομάδα (πρώην) αγνώστων.
 • Συνειδητοποίησα ότι μπορώ να ξαναγράψω το αφήγημα μου, να αλλάξω τις συνήθειες μου να διαλέξω εγώ τον στόχο προς τον οποίο θέλω να πορευτώ.
 • Αυτό που έγινε ήταν κάτι μοναδικό, που με έκανε να δω τα πράγματα αλλιώς
 • Αν πήγαινα τον χρόνο πίσω θα ξαναρχόμουν σ’ αυτήν την ομάδα γιατί, μέσα από την δουλειά που έγινε, συνεχίζω τη ζωή μου αλλιώς. Κι αυτό το «αλλιώς» μου πάει κι έχει πολλά καλά στοιχεία, όχι μόνο για μένα και για τους συνεργάτες μου, αλλά και για την οικογένειά μου.
 • Εμπειρία ζωής.
 • Μαζί μαθαίνω καλύτερα.
 • Κάνει δουλειά! Και το καλύτερο είναι τα αποτελέσματα τα βλέπεις εκεί που δεν το περιμένεις.
 • Κατάλαβα τελικά πως είμαστε παντός καιρού, ικανοί να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που έρχονται στο δρόμο μας, αφού γνωρίζουμε ότι έχουμε όλες τις απαντήσεις μέσα μας, αλλά και ότι έχουμε απευθείας πρόσβαση στη σημαντική σοφία τη δική μας αλλά και της ομάδας μας.
 • Αυτή η βιωματική μέθοδος δουλειάς ήταν πρωτόγνωρη, άμεση και πολύ αποτελεσματική.
 • Με ταρακούνησε σε όλα τα επίπεδα.
 • Με γνώρισα, με συμπάθησα. Ξέρω τι θέλω να κάνω και ποια θέλω να είμαι.
 • Απελευθέρωσα το μυαλό μου από τα δεσμά που με βασάνιζαν. Νοιώθω ελεύθερος και ευγνώμων.
 • Ένοιωσα ότι μπορώ να καταφέρω αυτά που θέλω κι ίσως πιο γρήγορα από ότι φανταζόμουν!
 • Ό,τι καλύτερο μου έχει συμβεί σε επίπεδο προσωπικής βελτίωσης!
 • Ξεκίνησα με 17 άγνωστους και ολοκλήρωσα το σεμινάριο αυτό με 17 φίλους.
 • Είναι must για κάθε άνθρωπο που σέβεται και αγαπάει τον εαυτό του, καθώς και τους ανθρώπους που αγαπάει.

Σεμινάρια

© 2023  AKMA .

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account