Ημερομηνία γέννησης 29/01/1971

Ο Βασίλης έχει περισσότερο από 25 χρόνια εμπειρίας ως θεραπευτής οικογένειας και ειδικός σε θέματα εξάρτησης και πάνω από 20 χρόνια ως θεραπευτής ομάδας. Σπούδασε συμβουλευτική και διοίκηση οργανισμών υγείας, με μεταπτυχιακό δίπλωμα στη “Συμβουλευτική Ψυχολογία”, στην Αγγλία.

Το 2000 ίδρυσε, με δύο από τους μέχρι σήμερα συνεργάτες του, το «Κέντρο Έρευνας της Ανθρώπινης Συμπεριφοράς» (www.kentro.org), που αποτελεί τον πρώτο ιδιωτικό φορέα στο πεδίο της εξάρτησης και πρόληψης στην Ελλάδα.

Ο Βασίλης έχει ενεργή δράση σε πρωτοβουλίες που εστιάζουν στην πρόληψη, θεραπεία αλλά και εκπαίδευση επαγγελματιών, στον τομέα της ψυχικής φροντίδας τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο. Το 2008 τιμήθηκε και βραβεύτηκε για την εξαιρετική συμβολή του στον τομέα της εξάρτησης από το Υπουργείο Υγείας της Κύπρου.  Το 2015 το «Κέντρο Έρευνας της Ανθρώπινης Συμπεριφοράς» βραβεύτηκε ως ένας από τους 15 Οργανισμούς με τη μεγαλύτερη επίδραση στην Ελλάδα σχετικά με την επιρροή στις κοινότητες (Βραβεία Κοινωνικής Επιρροής). Το 2002 ξεκίνησε τη 10ετή του εκπαίδευση στη Συστημική Προσέγγιση στο Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου (ΑΚΜΑ), ειδικευόμενος στην οικογενειακή θεραπεία, στη θεραπεία ομάδας και τη Συστημική Πρακτική. Τα τελευταία 10 χρόνια είναι κλινικός και εκπαιδευτικός συνεργάτης του ΑΚΜΑ. Συμμετέχει ενεργά σε θεραπείες οικογενειών, ατομικές και ομαδικές, εποπτεύει επαγγελματίες υγείας και διδάσκει σε σεμινάρια Συστημικής Ηγεσίας και Οργανωσιακής Ανάπτυξης.

Ο Βασίλης είναι πιστοποιημένο κλινικό μέλος της Αμερικανικής Ένωσης Ψυχοθεραπείας Ομάδας (American Group Psychotherapy Association, AGPA-CGP) και της Ευρωπαϊκής Ένωσης Οικογενειακής Θεραπείας (EFTA), καθώς και Οργανισμών που ασχολούνται με τις εξαρτήσεις.

Ο Βασίλης έχει στενή σχέση με τη μουσική. Από 8 ετών σπουδάζει, συνθέτει και παίζει κλασσική και ηλεκτρική κιθάρα σε διαφορετικά επίπεδα και πλαίσια. Η μουσικότητα είναι πάντα αναπόσπαστο κομμάτι του που τονίζεται στο θεραπευτικό και εκπαιδευτικό του έργο με τον Άνθρωπο.

 

© 2023  AKMA .

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account