Διεπαγγελματική Συμβουλευτική: Διονύσης Σακκάς, Διδάκτωρ Ψυχοσωματικών.


Συντονιστές – Εκπαιδευτές

Θανάσης Δρίτσας, Καρδιολόγος, Αναπληρωτής Διευθυντής στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, Συνθέτης και Συγγραφέας.

Γιώργος Ασημογιώργος, Κλινικός Κοινωνικός Λειτουργός, Msc, Ψυχοθεραπευτής.

 

Ημερομηνίες συναντήσεων για το 2023: Κύκλος 12 δίωρων συναντήσεων ανά 15θήμερο στο ΑΚΜΑ (Εξάρχεια).

Δευτέρες, 20:00-22:00.  Έναρξη: Νοέμβριος 2023.

Περιγραφή

Η Ομάδα Κ-Ν είναι Θεραπευτική Ομάδα (Ομάδα Θεραπευτικού και Εκπαιδευτικού προσανατολισμού) η οποία απευθύνεται σε ενήλικες άνδρες και γυναίκες, που τους απασχολούν (ή κάποια στιγμή τους απασχόλησαν σοβαρά) ζητήματα υγείας που σχετίζονται με καρδιαγγειακές παθήσεις ή με προδιαθεσικούς παράγοντες κινδύνου για την ανάπτυξη καρδιαγγειακών νοσημάτων (πχ υπέρταση, διαβήτη, παχυσαρκία, κάπνισμα). Στους τροποποιήσιμους παράγοντες συγκαταλέγονται και ψυχοκοινωνικοί παράγοντες όπως πχ ο τύπος προσωπικότητας, το χρόνιο στρες, η κατάθλιψη.

Η επιστημονική δραστηριότητα στο αντικείμενο των σχέσεων Καρδιάς-Νου βαίνει εκρηκτικά αυξανόμενη και αφορά την βαθύτερη κατανόηση της συμμετοχής των ψυχοκοινωνικών παραγόντων στους παθογενετικούς μηχανισμούς της καρδιαγγειακής νόσου. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε κλινικό και ερευνητικό επίπεδο αποκτά επίσης ο διάλογος της Νευροεπιστήμης με την Διαπροσωπική Νευροβιολογία, την Ψυχολογία και την Καρδιολογία όσον αφορά την κατανόηση της σχέσης του ψυχικού τραύματος με την καρδιαγγειακή νοσηρότητα στην περίπτωση του μετατραυματικού στρες.

Αξιοποιώντας τη σύγχρονη έρευνα για τη σύνδεση Νου και Σώματος, θα προσπαθήσουμε να παρέμβουμε στους παράγοντες κινδύνου, μέσα από την αύξηση της ενημερότητας για τον τρόπο που συνδεόμαστε με τους σημαντικούς Άλλους της ζωής μας. Θα εστιάσουμε σε συνειδητές αλλαγές του τρόπου ζωής, που θα αυξήσουν τον βαθμό ικανοποίησης από την καθημερινή πρακτική, προσβλέποντας σε μια νέα νοηματοδότηση των επιλογών μας.

Σεμινάρια

© 2023  AKMA .

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account