Συντονίστριες

 Λίλυ Βασιλείου & Αλεξάνδρα Βασιλείου,  Certified Process Workers

 

Διεξαγωγή

Κύκλος 6 δίωρων συναντήσεων στο ΑΚΜΑ (Εξάρχεια).

Τρίτες, 11:00-14:00, εκτός από την πρώτη συνάντηση στις 10/10 η οποία θα πραγµατοποιηθεί από τις 10:00  έως τις  14:00

Ημερομηνίες συναντήσεων:  10/10, 17/10, 24/10, 31/10, 7/11, 14/11/2023

Περιγραφή

Οι συγκρούσεις φέρνουν στην επιφάνεια και αντανακλαστικά αποφυγής τους! Αυτό το χρήσιµο για την επιβίωση µας αντανακλαστικό µπορεί, εάν ορίζει ασυνείδητα τη δράση µας, να αποτελέσει τροχοπέδη για την εξέλιξη των σχέσεων. Η εµβάθυνση των σχέσεων και η εξέλιξη τους περνά µέσα από τα φοβιστικά µονοπάτια των συγκρούσεων.

Η διαφορετικότητα µας, οι διαφορές ισχύος (κοινωνικής, ψυχολογικής, πλαισίου και πνευµατικής) και τα τυφλά σηµεία που δηµιουργεί η µη επίγνωση της ισχύος που έχουµε, οι προσωπικές µας ιστορίες µε τα τραύµατα που φέρουµε και οι συναισθηµατικές αντιδράσεις που αυτά δηµιουργούν, ο κύκλος της αλληλοκατηγόριας στον οποίο µπαίνουµε, η αδυναµία µας να υπερασπιστούµε τον εαυτό µας αλλά και να µπούµε στη θέση του άλλου, η µη επίγνωση των βαθύτερων αξιών τις οποίες υπερασπιζόµαστε, οι τρόποι που επικοινωνούµε δηµιουργούν στιγµές έντασης στις σχέσεις.
Αυτές οι στιγµές όσο δύσκολες, πονετικές και φοβιστικές και εάν είναι, αποτελούν εν δυνάµει µια συµπαντική σκουλικότρυπα* ! Εάν η στιγµή και οι συνθήκες είναι κατάλληλες για να πάρουµε τον φόβο αγκαλιά και να µπούµε στη σύγκρουση, αυτή µπορεί να µας οδηγήσει σε µια εµβάθυνση της σχέσης και διεύρυνσης της οικειότητας και εµπιστοσύνης.

Σε αυτό το βιωµατικό σεµινάριο θα εξερευνήσουµε τρόπους επίλυσης των συγκρούσεων και βελτίωσης της επικοινωνίας, χτίζοντας δεξιότητες που µας βοηθούν να αξιοποιήσουµε τις ευκαιρίες που προσφέρουν οι συγκρούσεις. Θα εστιάσουµε σε προσωπική δουλειά µέσα από ασκήσεις στη µεγάλη οµάδα και σε δυάδες.

 

* Σκουλικότρυπα: https://2science.gr/questions/wormhole/

Πληροφορίες - Εγγραφές

κ. Ρούλα Ζαχαρίου – Γραµµατεία ΑΚΜΑ

τηλ 210 9813208 και 210 9880754

e-mail: roula.zachariou@akma.gr

Ενημερωτικό έντυπο

Σεμινάρια

© 2023  AKMA .

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account