Ο Παύλος Σαλίχος έχει πτυχίο Ψυχολογίας από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και μεταπτυχιακό στην Εγκληματολογία από το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Έχει εκπαιδευτεί στην Συστημική Ψυχοθεραπεία στο Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου (A.K.M.A.) και συνεργάζεται μέσα από διάφορους ρόλους με αυτό.

Η επαγγελματική και ερευνητική του εμπειρία είναι σε θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης της νεανικής βίας και παραβατικότητας, πρόληψης του κοινωνικού αποκλεισμού καθώς και της (επαν-) ενσωμάτωσης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων , πρόληψης και προστασίας των δικαιωμάτων του παιδιού και ιδρυματικής – εξωοικογενειακής φροντίδας/ φιλοξενίας παιδιών.

Έχει συνεργαστεί με σχετικούς φορείς (ΑΡΣΙΣ Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων, ΕΠΑΝΟΔΟΣ Κέντρο Επανένταξης Αποφυλακισμένων, Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος, Το Χαμόγελο του Παιδιού, Γιατροί Χωρίς Σύνορα).

Παράλληλα εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχοθεραπευτής εφαρμόζοντας την συστημική – διαλεκτική πολυεπίπεδη – πολυεστιακή προσέγγιση σε άτομα, ομάδες και οικογένειες. Έχει οργανώσει και πραγματοποιήσει ως εκπαιδευτής-συντονιστής πλήθος από βιωματικά σεμινάρια και ομιλίες σε φοιτητές και επαγγελματίες ψυχικής υγείας, εκπαιδευτικούς, και γονείς, ακολουθώντας την Συστημική Επιστημολογία. Επίσης, το τελευταίο χρονικό διάστημα, αξιοποιώντας την κλινική εμπειρία της ψυχοθεραπείας/ συμβουλευτικής σε πρόσφυγες και μετανάστες, σε συνδυασμό με την εξοικείωση σε βιωματικούς τρόπους εκπαίδευσης,  ασχολείται με την ψυχο-εκπαίδευση, την ενδυνάμωση και την εποπτεία πολιτισμικών διαμεσολαβητών.

Είναι παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού.

© 2023  AKMA .

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account