Παιδοψυχίατρος, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο Γιάννης Σιγάλας χει εκπαιδευτεί στο ΑΚΜΑ στην οικογενειακή και ομαδική ψυχοθεραπεία, από τον Γεώργιο και την Βάσω Βασιλείου. Είναι μέλος σε πολλές Ελληνικές και διεθνείς επιστημονικές Εταιρείες, ενώ του έχει χορηγηθεί το Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Ψυχοθεραπείας από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ψυχοθεραπείας.

Είναι Υπεύθυνος Εκπαίδευσης και Έρευνας στο Κέντρο Παιδοψυχικής Υγιεινής του ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ). Έχει υπάρξει Επιστημονικός Συνεργάτης του Θεραπευτικού Προγράμματος «Νόστος» του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕ.Θ.Ε.Α.), Σύμβουλος Παιδοψυχίατρος στις Κατασκηνώσεις για παιδιά με ειδικές ανάγκες των Ταμείων Υγείας της Εθνικής και της Αγροτικής Τράπεζας, Συντονιστής στο Πρόγραμμα Κατάρτισης Στελεχών-Μητέρων Αναδοχής, το οποίο επιχορηγήθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και το Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας και υλοποιήθηκε στο Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο (Π.Ε.Ν.) Καλλιθέας, καθώς και Επιστημονικός Συνεργάτης της Εταιρείας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας στους Νομούς Βοιωτίας και Φωκίδας.

Στο ΑΚΜΑ ο κ. Σιγάλας ασχολείται με την οικογενειακή και ομαδική ψυχοθεραπεία, ενώ έχει συμμετάσχει σε πολλές εκπαιδευτικές δραστηριότητες εντός και εκτός ΑΚΜΑ. Σήμερα τα κύρια ενδιαφέροντά του περιλαμβάνουν: α) Την εφαρμογή της ομαδικής και οικογενειακής ψυχοθεραπείας στην πρόληψη και θεραπεία των παιδοψυχιατρικών διαταραχών, και β) την προώθηση των διεργασιών της ενηλικίωσης (στην ανάπτυξη διαπροσωπικών σχέσεων, στον επαγγελματικό προσανατολισμό, και γενικά στην δόμηση ενήλικης ταυτότητας) σε εφήβους και νέους ενήλικες.

© 2023  AKMA .

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account