Η Μαρία Αλιφραγκή Σακκά είναι Παιδαγωγός, Ψυχοθεραπεύτρια, κάτοχος πτυχίου Παιδαγωγικής ΠΑΤΕΣ-ΣΕΛΕΤΕ 1991 και απόφοιτος ΤΕΙ Αθήνας Επαγγελμάτων Υγείας.

Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συστημικής Θεραπείας (ΕΛ.Ε.ΣΥ.Θ.), της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Οικογενειακής Θεραπείας (E.F.T.A.) και κάτοχος του Ευρωπαϊκού Πιστοποιητικού Ψυχοθεραπείας (E.C.P.) της Ε.Α.Ρ .

Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού Σταδιοδρομίας, ενταγμένη στο Μητρώο Πιστοποιημένων Εκπαιδευτών Ενηλίκων του Ε.ΚΕ.ΠΙΣ .

Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής.

Συνδέθηκε με τους Γ. και Β. Βασιλείου και το Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου το 1984 και εκπαιδεύτηκε στη Δυναμική, Διεργασία και Θεραπεία Οικογένειας και Ομάδας ,και τη Συμβουλευτική Εφήβων .

Εργάσθηκε για σειρά ετών στο Κέντρο Παιδοψυχικής Υγιεινής του ΙΚΑ ως Υπεύθυνη Επαγγελματικού Προσανατολισμού Εφήβων (Προσανατολισμός Ζωής), ατομικά, σε ομάδες και με τις οικογένειες μεγάλου αριθμού εφήβων. Διετέλεσε μέλος του Τμήματος Εκπαίδευσης και Έρευνας του Κέντρου Παιδοψυχικής Υγιεινής του ΙΚΑ.

Συμμετείχε ως εκπαιδεύτρια σε ποικίλα προγράμματα για έφηβους εκπαιδευτικούς και γονείς όπως: του Υπουργείου Παιδείας πχ στο “Μείζων Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών”, σε προγράμματα επιμόρφωσης Συμβούλων Επαγγελματικού Προσανατολισμού σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και το Πανεπιστήμιο Αθηνών, σε εκπαιδευτικά προγράμματα των ΟΚΑΝΑ, ΝΕΛΕ, ΕΠΙΨΥ, του Κέντρου Παιδοψυχικής Υγιεινής και φυσικά του ΑΚΜΑ

© 2023  AKMA .

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account