«Οικογένεια σε εξέλιξη… Μια διαρκής μετακίνηση στο σήμερα» ήταν το θέμα της εκδήλωσης – συνάντησης που διοργάνωσε το  Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Σάμου «Φάρος» , το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016, στη Σάμο.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η Ολυμπία Καστανιά και η Λένα Γιαννοπούλου, συνεργάτες του Αθηναϊκού Κέντρου Μελέτης του Ανθρώπου (ΑΚΜΑ), συντόνισαν ένα βιωματικό εργαστήριο με τίτλο: «Το ζευγάρι που γίνεται Οικογένεια».

Στόχος του εργαστηρίου ήταν να προσφέρει μια πρώτη κατανόηση σχετικά με τις πολιτιστικές φάσεις της ελληνικής κοινωνίας, καθώς και με τις αρχές της Συναισθηματικά Εστιασμένης Θεραπείας σε ζευγάρια. Να ευαισθητοποιήσει δηλαδή τους συμμετέχοντες ως προς την παραδοσιακή παρακαταθήκη μας αλλά και ως προς τη διεργασία που γεννιέται και αναπτύσσεται στις μέρες μας, καθώς ένα ζευγάρι εξελίσσεται σε οικογένεια.

Στο εργαστήρι συμμετείχε πλήθος κόσμου, τόσο νεαρά ζευγάρια, όσο και μεγαλύτερης ηλικίας άτομα, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και οικογένειες με παιδιά. Οι συμμετέχοντες, μέσα από βιωματικές ασκήσεις είχαν την ευκαιρία να εστιάσουν στην αντίληψη περί σχέσεων, τόσο στην εποχή των παππούδων μας, όσο και σήμερα.  Επίσης, αναδεικνύοντας την εσωτερική πολυφωνία σε κάθε έναν από τους ρόλους τους, μπόρεσαν να κατανοήσουν την πολυφωνία του άλλου και την πολυπλοκότητα που χαρακτηρίζει τις ανθρώπινες σχέσεις σήμερα.

© 2023  AKMA .

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account