Η Καλλιόπη Σπινέλλη, νομικός και εγκληματολόγος, επίτιμη καθηγήτρια του ΕΚΠΑ, έχει αφήσει το αξιόλογο αποτύπωμά της ως άνθρωπος-επιστήμονας από όποιο πλαίσιο κι αν πέρασε.

Αδελφή της Βάσως Βασιλείου, υποστήριξε από την αρχή το εγχείρημα ΑΚΜΑ συμμετέχοντας μαζί με τον άνδρα της, Διονύση Σπινέλλη, στα ιδρυτικά μέλη της ΕΠΕΑΣ, της οποίας υπήρξε πρόεδρος από το 2001-2016 και στη συνέχεια, και έως το τέλος της ζωής της, επίτιμη πρόεδρος της ΕΠΕΑΣ.

Είχε,  την δεκαετία του 70, την επιμέλεια της έκδοσης του Athenian Institute of Anthropos Newsletter, της εφημερίδας του ΑΚΜΑ που στέλνονταν στο πλούσιο και συνεχώς αυξανόμενο δίκτυο των συνεργατών ανά τον κόσμο.

Στα πρώτα χρόνια του ΑΚΜΑ συμμετείχε ενεργά στην ερευνητική προσπάθεια της τότε επιστημονικής ομάδας να κατανοήσει την ελληνική οικογένεια και θέματα σχετικά με την ψυχική υγεία, εμπλουτίζοντας με έναν ιδιαίτερο τρόπο για την εποχή την διδασκαλία της ως Καθηγήτρια κοινωνιολογίας στο Deree.

Συμμεριζόμενη την ανθρωποκεντρική προσέγγιση του ΑΚΜΑ έφερε το «Άνθρωπον ζητώ» και στο πεδίο της νομικής επιστήμης, στην νομοθεσία, στην δημιουργία θεσμών, στον επιστημονικό της λόγο και στον ακαδημαϊκό της ρόλο ως Δασκάλα, έναν ρόλο που κάποιοι από εμάς είχαμε την τύχη να γευτούμε.

Θα τη θυμόμαστε με αγάπη και βαθιά εκτίμηση…..

© 2023  AKMA .

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account