Μια ομάδα από τους νέους ωφελούμενους του έργου  Changing Youth Stories (νέοι που βιώνουν εξαρτήσεις, δύσκολες καταστάσεις και μετανάστες) δούλεψαν με την ομάδα έργου, υπό τον Συντονισμό του EUGHENIA Società Cooperativa Sociale – ONLUS , εστιάζοντας στην κοινωνική επιχειρηματικότητα. Η δράση Blended Mobility στοχεύει να δώσει εμπειρίες και να παρακινήσει τους νέους να δουν τις ευκαιρίες που μπορούν να έχουν στην κοινωνική επιχειρηματικότητα και μέσα από αυτό να δημιουργήσουν ένα μονοπάτι προσωπικής ανάπτυξης. Η δράση Blended Mobility αναπτύσσεται σε δυο επίπεδα: δύο 4ήμερες συναντήσεις εργασίας (Ιταλία και Ρουμανία) για τους νέους και τους συντονιστές τους αλλά και ένα ανθρώπινο δίκτυο, αξιοποιώντας τα κοινωνικά δίκτυα, που τους κρατά σε επαφή με στόχο την ανταλλαγή και την εμψύχωση, με τη βοήθεια των κοινωνικών επιστημόνων που τους συντονίζουν. Από την πλευρά του ΑΚΜΑ συμμετείχαν η ψυχολόγος κα Ηλέκτρα Στεφάνου (ως συνοδός /συντονίστρια) και η κα Koua Pachelle που προέρχεται από την ομάδα της ΒΑΒΕΛ – Κέντρο ημέρας Συνειρμός.

Τον Ιούνιο θα διεξαχθεί ο δεύτερος κύκλος της δράσης Blended Mobility υπό τον συντονισμό του Centrul de Reeducare Buzias, στη Ρουμανία.

Το έργο CHANGING YOUTH Stories – Erasmus+ (KA2), έχει ως στόχο να προωθήσει την προσωπική ανάπτυξη, να ενισχύσει και να διευκολύνει την κοινωνική και επαγγελματική ένταξη των νέων που ανήκουν στις προαναφερθείσες ομάδες κινδύνου.

Το ΑΚΜΑ, με επιστημονική υπεύθυνο την κα Κυριακή Πολυχρόνη, συντονίζει την εφαρμογή στο πεδίο των νέων προσφύγων στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Μερίμνης Ανηλίκων (ΣΜΑ), το Κέντρο Ημέρας Βαβέλ και το Πρόγραμμα Προσωρινής Στέγασης Προσφύγων που υλοποιεί η Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε. για τους Πρόσφυγες και τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εταίροι του έργου είναι το ΑΚΜΑ, το Centrul de Reeducare Buzias από τη Ρουμανία,  η μη κερδοσκοπική κοινωνική οργάνωση Eughenia  από την Ιταλία και η Κυπριακή εταιρία Eurosucess.

© 2023  AKMA .

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account