Ξεκίνησαν οι δηλώσεις ενδιαφέροντος για τα εισαγωγικά εκπαιδευτικά σεμινάρια «Διαμορφώνοντας Συστημική Προσέγγιση» και «Εξοικείωση με το Συστημικό Σκέπτεσθαι» που θα ξεκινήσουν το φθινόπωρο στο ΑΚΜΑ.

Το Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου (ΑΚΜΑ) είναι  Κέντρο Μελέτης, Έρευνας, Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης των Εφαρμογών των Κοινωνικών Επιστημών του Ανθρώπου. Σκοπός του είναι να συμβάλλει, με έναν καταλυτικό τρόπο, στις Επιστήμες του Ανθρώπου, στην Επικοινωνία και τη Συνεργασία μεταξύ των επαγγελματιών που ασχολούνται με τον Άνθρωπο και τις ομάδες του, σε τοπικό και διεθνές επίπεδο.

 

Bασική Εκπαιδευτική Διεργασία του Αθηναϊκού Κέντρου Μελέτης του Ανθρώπου (ΑΚΜΑ) αποτελούν τα εκπαιδευτικά σεμινάρια:

  • Διαμορφώνοντας Συστημική Προσέγγιση (έχει διάρκεια 2 ετών και ολοκληρώνεται σε 64 εβδομαδιαίες συναντήσεις, διάρκειας 2,5 ωρών έκαστη) και
  • Εξοικείωση με το Συστημικό Σκέπτεσθαι (έχει διάρκεια 2 ετών και πραγματοποιείται είτε σε 64 εβδομαδιαίες συναντήσεις διάρκειας 2,5 ωρών έκαστη, είτε σε μηνιαίες συναντήσεις, Παρασκευή απόγευμα και Σάββατο πρωί, συνολικής διάρκειας 8 ωρών έκαστη, κάθε μήνα)

Πρόκειται για βιωματικά εκπαιδευτικά σεμινάρια που έχουν στόχο τη μελέτη του Ανθρώπου και των Ομάδων του (οικογένεια, επαγγελματικό χώρος και  ευρύτερο κοινωνικο-πολιτισμικό- οικονομικό σύστημα) μέσα στα πλαίσια της κοινωνικής αλλαγής και της παγκοσμιοποίησης, ακολουθώντας την Πολυεπίπεδη-Πολυεστιακή, Συστημική-Διαλεκτική Προσέγγιση, όπως αναπτύχθηκε από τους ιδρυτές του ΑΚΜΑ, Γιώργο και Βάσω Βασιλείου, και συνεχίζει να εξελίσσεται από τους σημερινούς συνεργάτες του.

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε ειδικούς, που προσφέρουν υπηρεσίες στον Άνθρωπο (ειδικούς της ψυχικής υγείας και άλλους υγειονομικούς, εκπαιδευτικούς, στελέχη επιχειρήσεων κλπ.). Αξιοποιούν τη συμμετοχή και τη λειτουργία των μελών τους στη μικρή και μεγάλη ομάδα, η οποία αποτελεί και το βασικό «εργαλείο» της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Σκοπός είναι η ευαισθητοποίηση του συγχρόνου ανθρώπου μέσα στα πλαίσια των ταχύτατων αλλαγών που χαρακτηρίζουν τη σημερινή κοινωνία, η ανάπτυξη νέων ρόλων και δεξιοτήτων που απαιτούνται για την καλύτερη αξιοποίηση του ανθρωπίνου δυναμικού, λειτουργικότερη επικοινωνία και αντιμετώπιση της συμπλοκότητας και των προκλήσεων, τις επιδράσεις των οποίων βιώνουμε τόσο στην προσωπική όσο και την επαγγελματική μας ζωή.

Οι ενδιαφερόμενοι να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια «Διαμορφώνοντας Συστημική Προσέγγιση» και «Εξοικείωση με το Συστημικό Σκέπτεσθαι»  χρειάζεται να επικοινωνήσουν με τη Γραμματεία του ΑΚΜΑ, προκειμένου να οριστεί μια προσωπική συνέντευξη με τους υπευθύνους εκπαιδευτές.

© 2023  AKMA .

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account