Με βασικό αντικείμενο την παρουσίαση των μέχρι τώρα αποτελεσμάτων υλοποίησης και αξιολόγησης της εκπαίδευσης που έγινε τον Μάρτιο στη Συστημική -Διαλέκτικη προσέγγιση καθώς και τον σχεδιασμό των επόμενων βημάτων, έγινε η δεύτερη συνάντηση του ευρωπαϊκού έργου CHANGING YOUTH Stories στην Αθήνα, 4-5 Ιουλίου, που διοργάνωσε το ΑΚΜΑ.

Στη συνάντηση παρουσιάστηκε ο τρόπος με τον οποίο οι εταίροι ενσωμάτωσαν και εφάρμοσαν τη Συστημική-Διαλεκτική προσέγγιση στις δικές τους δομές. Πρόκειται για δομές που φιλοξενούν ή/και εξυπηρετούν  εφήβους και νέους σε κίνδυνο (έφηβοι με προβλήματα εξαρτήσεων, έφηβοι που εγκαταλείπουν το σχολείο, πρόσφυγες, νέοι με παραβατική συμπεριφορά). Φάνηκε εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και πρωτότυπη η μεταφορά τεχνογνωσίας του συστημικού σκέπτεσθαι, μέσω των transfer workshops στο προσωπικό των δομών αυτών.

Το έργο CHANGING YOUTH Stories – Erasmus+ (KA2), έχει ως στόχο να προωθήσει την προσωπική ανάπτυξη, να ενισχύσει και να διευκολύνει την κοινωνική και επαγγελματική ένταξη των νέων που ανήκουν στις προαναφερθείσες ομάδες κινδύνου.

Το ΑΚΜΑ, με επιστημονική υπεύθυνο την κα Κυριακή Πολυχρόνη, συντονίζει την εφαρμογή στο πεδίο των νέων προσφύγων στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Μερίμνης Ανηλίκων (ΣΜΑ), το Κέντρο Ημέρας Βαβέλ και το Πρόγραμμα Προσωρινής Στέγασης Προσφύγων που υλοποιεί η Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε. για τους Πρόσφυγες και τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συμμετέχουν ως εταίροι του ΑΚΜΑ, το Centrul de Reeducare Buzias από τη Ρουμανία,  η μη κερδοσκοπική κοινωνική οργάνωση Eughenia  από την Ιταλία και η Κυπριακή εταιρία Eurosucess
Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Παύλος Σαλίχος και Κρυσταλλία Δρυστέλλα εκ μέρους του ΑΚΜΑ.

© 2023  AKMA .

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account