Με έμφαση στην πρόληψη των εξαρτήσεων και στις ανθρώπινες σχέσεις και με πρόσκληση προς το ΑΚΜΑ,  προσεγγίσει τη θεματική εβδομάδα «Σώμα & Ταυτότητα» και τη θεματική ενότητα «Εξαρτήσεις», το 6ο Γυμνάσιο Ρόδου.

Με άνοιγμα στην κοινότητα της Ρόδου, καλώντας σε διάλογο εφήβους, γονείς και εκπαιδευτικούς, ο Σύλλογος Διδασκόντων του 6ου Γυμνασίου Ρόδου με τη στήριξη του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων, οργανώνει ανοιχτή εκδήλωση, με προσκεκλημένους τον Πέτρο Πολυχρόνη, Παιδοψυχίατρο – Ψυχοθεραπευτή, Διευθυντή του ΑΚΜΑ και την Κυριακή Πολυχρόνη, Ψυχολόγο, Ψυχοθεραπεύτρια Ζεύγους, Οικογένειας και Ομάδας, Εκπαιδεύτρια και Επόπτρια Ψυχοθεραπευτών.

Η δράση απευθύνεται σε γονείς και εκπαιδευτικούς και η εκδήλωση θα είναι ανοικτή στο κοινό  της Ρόδου. Πραγματοποιείται την Πέμπτη 11 Μαΐου 2017 και ώρα 7 μμ στο Νεστορίδειο Μέλαθρο (Νέα Πτέρυγα), υπό την αιγίδα του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου.

Οι ομιλητές θα αναφερθούν στις προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν οι γονείς και το σχολείο σήμερα, απέναντι στο πρόβλημα των εθισμών και εξαρτήσεων των νέων.

Πιο συγκεκριμένα:

  • το θέμα της ομιλίας της Κυριακής Πολυχρόνη είναι: «Συνδημιουργώντας σχέσεις με τα παιδιά μας σήμερα: ας εστιάσουμε στην ‘καρδιά’ του θέματος».
  • το θέμα της ομιλίας του Πέτρου Πολυχρόνη είναι: «Ο αναγκαίες αλλαγές στην οικογένεια και το σχολείο: Πρόκληση για Πρόληψη».

Ήδη από την προηγούμενη ημέρα, οι μαθητές όλων των τάξεων στο 6ο Γυμνάσιο Ρόδου θα δουλέψουν επίσης βιωματικά, σε ομάδες, γύρω από το θέμα «Ανακαλύπτω τις δεξιότητες μου, μαθαίνω να προστατεύομαι». Τις ομάδες των μαθητών θα συντονίσουν η Αγγελική Κορωναίου, σύμβουλος ψυχικής υγείας, η Αγγελική Παπαλάμπρου, κοινωνική λειτουργός και ο Γιάννης Παναγόπουλος, εκπαιδευτής ενηλίκων, ψυχοθεραπευτής.

© 2023  AKMA .

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account