Από τις 11 έως και τις 14 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στη Νάπολη το 10ο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Οικογενειακής Θεραπείας (EFTA), στο οποίο έλαβαν μέρος 55 κεντρικοί και προσκεκλημένοι ομιλητές και 800 συγγραφείς, από όλη την Ευρώπη, ενώ το συνέδριο παρακολούθησαν εκπαιδευόμενοι και συστημικοί θεραπευτές από όλο τον κόσμο. Επίσης, στο πλαίσιο του συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν 400 ατομικές παρουσιάσεις και παρουσιάστηκαν 59 posters. Ανάμεσα στα πολλά workshops που πραγματοποιήθηκαν, διεξήχθη και το βιωματικό εργαστήριο “Εφαρμόζοντας τη Διαλεκτική – Συστημική Προσέγγιση του ΑΚΜΑ στην εκπαίδευση επαγγελματιών που εργάζονται με νέους σε κίνδυνο”.

Το εν λόγω εργαστήριο, επιστημονικά υπεύθυνη του οποίου ήταν η κα Κυριακή Πολυχρόνη, απετέλεσε προσπάθεια παρουσίασης ενός διαφορετικού επιστημολογικού μοντέλου, όντας ανάμεσα στα ελάχιστα που κινήθηκαν σε βιωματικό επίπεδο. Το εργαστήριο συντόνισαν οι εκπαιδευόμενοι και συνεργάτες του ΑΚΜΑ, Σαλίχος Παύλος και Στεφάνου Ηλέκτρα, επιχειρώντας να πραγματοποιήσουν μια σύντομη γνωριμία με το μοντέλο μετασχηματιστικής μάθησης, όπως αυτό μπορεί να εφαρμοστεί σε εκπαιδεύσεις επαγγελματιών που εργάζονται με νέους σε κίνδυνο. Παράλληλα, η ανωτέρω διεργασία πλαισιώθηκε από τη θεωρητική κατανόηση της συγκεκριμένης προσέγγισης στην εκπαίδευση επαγγελματιών.

Το εν λόγω εργαστήριο συνιστά σύντομη παρουσίαση της εκπαίδευσης που δομήθηκε και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Erasmus + Προγράμματος “CHANGING YOUTHstories”, με στόχο την εμψύχωση και υποστήριξη επαγγελματιών διαφορετικής καταγωγής, χώρας δράσης, ειδικότητας και πεδίου που ανήκουν σε οργανισμούς που στοχεύουν στην υποστήριξη νέων σε κίνδυνο. Το εργαστήριο παρακολούθησαν 13 σύνεδροι, από διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίοι συμμετείχαν ενεργά στα βιωματικά tasks και στη θεωρητική συζήτηση που πραγματοποιήθηκε. Παράλληλα, στους συμμετέχοντες δόθηκε υλικό με βασικά κομμάτια του θεωρητικού υποβάθρου, των tasks που αξιοποιούνται και των βασικών  αρχών που δομούν μια εκπαίδευση κατά τη Συστημική  Διαλεκτική Προσέγγιση.

 

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

© 2019  AKMA

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account