Στις 20 Μαΐου 2017 θα διεξαχθεί η εκπαιδευτική ημερίδα με θέμα “To ψυχικό τραύμα σε παιδιά και εφήβους”, με την συμμετοχή και ξένων ομιλητών,  στο Χωρέμειο Αμφιθέατρο, στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία».

Το ψυχικό τραύμα στις μικρές ηλικίες, και ιδιαίτερα το πρώιμο, χρόνιο και επαναλαμβανόμενο, στρες μπορεί να αποτελέσει παράγοντα κινδύνου για αυξημένη ψυχική και σωματική νοσηρότητα στην μετέπειτα ζωή, μέσω δομικών και λειτουργικών αλλαγών σε διάφορες περιοχές του εγκεφάλου και κυκλώματα, επηρεάζοντας ακόμα και τη διαμόρφωση της προσωπικότητας του ανθρώπου.

Τα τελευταία χρόνια φαίνεται να έχουν πολλαπλασιαστεί τα περιστατικά μικρών σε ηλικία ασθενών που έχουν υποστεί ψυχικό τραυματισμό που εκδηλώνεται με μετατραυματικό στρες και συνοσηρές διαταραχές, όπως πχ. κατάθλιψη. Ενίοτε, και άλλα μέλη της οικογένειας έχουν επίσης υποστεί τραύμα.
Περισσότερα από τα δυο τρίτα των ατόμων στο γενικό πληθυσμό μπορεί να εμφανίσουν ένα σημαντικό τραυματικό γεγονός σε κάποιο σημείο της ζωής τους.

Η κακομεταχείριση των παιδιών (σοβαρή παραμέληση, κακοποίηση), η προσφυγιά, τα τροχαία δυστυχήματα, οι φυσικές καταστροφές αποτελούν μερικές από τις βασικές αιτίες ψυχικού τραυματισμού σε μικρά παιδιά που συναντούμε στην καθημερινή κλινική πρακτική μας. Πολλές περιπτώσεις, ιδιαίτερα οι μη σοβαρές, υποδιαγιγνώσκονται, ή και διαφεύγουν πλήρως της προσοχής των ειδικών, με αποτέλεσμα τα παιδιά να «κουβαλούν» το πρόβλημα στη ζωή τους.

Η επιστημονική ημερίδα αποσκοπεί στην ενημέρωση των ειδικών σωματικής & ψυχικής υγείας, εκπαιδευτικών και λοιπών επιστημόνων στο θέμα αυτό, από ειδικούς επιστήμονες, με εισηγήσεις βασισμένες στην εμπειρία τους (κλινική, ερευνητική) και τη σύγχρονη τεκμηριωμένη επιστημονική γνώση.

Οργανωτική Επιτροπή Ημερίδας:
Κολαίτης Γ, Ντρέ Β., Φαρμακοπούλου Ι, Τριανταφύλλου Κ., Σύρος Ι., Μικέλλη Α., Μπαστάκη Δ., Καλύβα Α.

Για Δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες:
E-mail: eepynp@gmail.com
Site: http://eepynp.pblogs.gr/
Σελίδα Εταιρείας στο facebook https://web.facebook.com/EEPSYNP/

 

© 2023  AKMA .

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account