Πραγματοποιήθηκε η 2η Επιστημονική Συνάντηση του Κλάδου Σχολικής Ψυχολογίας με θέμα “Αναδυόμενες προκλήσεις σε καιρούς πανδημίας: Το ψυχολογικό αποτύπωμα στο σχολείο και την οικογένεια ” (14/3/2022) που διοργάνωσε ο Κλάδος Σχολικής Ψυχολογίας .

Στόχος της Επιστημονικής Συνάντησης ήταν η ενημέρωση σε θέματα που αφορούν στις ψυχοσυναισθηματικές επιπτώσεις κατά την περίοδο που διανύουμε, όπως αυτές εκδηλώνονται στο σύστημα του σχολείου και της οικογένειας. Επιμέρους στόχοι αφορούσαν: α) να γίνουν κατανοητές οι συμπεριφορές και οι δυσκολίες που τυχόν προκαλούνται σε επαγγελματικό αλλά και διαπροσωπικό επίπεδο, β) να παρουσιαστούν οι πρακτικές που ενδυναμώνουν την ανθεκτικότητα των ατόμων και γ) να αναδειχθούν ζητήματα που αφορούν στην οικογένεια και στον τρόπο που ανταποκρίνεται σε κρίσεις.

Στη ημερίδα συμmeτείχαν με παρεμβάσεις τους,  η Μίνα Τοδούλου-Πολέμη, Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια Ομάδας και Οικογένειας, Σύμβουλος Οργανισμών και μέλος της ΣΕΟ του ΑΚΜΑ, η Έφη Λάγιου-Λιγνού, Ψυχοθεραπεύτρια παιδιών και εφήβων, και Δημήτρης Μαγριπλής, Ψυχίατρος παιδιών και εφήβων, Διευθυντής Ε.Σ.Υ. ΚΨΥ Χαλανδρίου.

Στην επιστημονική συνάντηση συμμετείχαν επαγγελματίες της ψυχικής υγείας και εκπαίδευσης (ψυχολόγοι, ειδικοί παιδαγωγοί, λογοθεραπευτές, εκπαιδευτικοί).

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την παρέμβαση της κ. Μίνας Τοδούλου-Πολέμη εδώ.

© 2023  AKMA .

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account