Ανακουφιστική φροντίδα σε ασθενείς με καρκίνο

Ημερίδα με θέμα «Δομώντας την ανακουφιστική φροντίδα ασθενών με καρκίνο στο τελικό στάδιο της νόσου» θα πραγματοποιηθεί την  Τρίτη 23 Μαΐου 2017, από τις  8:30 το πρωί έως τις 16:30 το απόγευμα, στο Αντικαρκινικό – Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών «Άγιος Σάββας».

Η ημερίδα θα φιλοξενήσει ομιλίες, στρογγυλά τραπέζια, συζητήσεις αλλά και βιωματικά εργαστήρια. Μεταξύ των ομιλητών στην ημερίδα, ο Διονύσης Σακκάς, ψυχίατρος – ψυχοθεραπευτής, μέλος της Επιστημονικής Ομάδας του ΑΚΜΑ, θα πραγματοποιήσει εισήγηση με θέμα «Η διεργασία πολυφωνικού διαλόγου στα πλαίσια του θεραπευτικού συστήματος» (ώρα: 11:10 έως 11:30 πμ) και η Ελένη Ευτυχίδου, Δ/ντρια Αναισθησιολογικού-Χειρουργικού Τομέα, Ιδρύτρια Ιατρείο Πόνου ΓΑΟΝΑ Ο Άγιος Σάββας και συνεργάτης του ΑΚΜΑ θα αναφερθεί στο ιστορικό της δικτύωσης των φορέων στην Ανακουφιστική Φροντίδα (ώρα: 9:10 – 9:40 πμ).

Το στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Υποστήριξη της Ανακουφιστικής φροντίδας: Ξεδιπλώνοντας και  φωτίζοντας τις πτυχές που δύσκολα συζητάμε» θα συντονίσουν ο  Γιώργος Πισσάκας, Διευθυντής Ακτινοθεραπευτικού στο Νοσοκομείο «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ» και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας και η Αλεξάνδρα Βασιλείου, Δρ Κοινωνικής Ψυχολογίας (ώρα: 12 τα μεσημέρι έως 14:00).

Το βιωματικό εργαστήριο «Ο θάνατος ως σύμβουλος στο τώρα» (ώρα:  14:30 έως 16:30 το απόγευμα) θα συντονίσουν, από το Processwork Greece, η Λίλη Βασιλείου, Κοινωνική Λειτουργός και η Βενετία Μπουρονίκου, Ψυχολόγος.

Διοργανωτές της ημερίδας είναι: η Κοινωνική Υπηρεσία «Αγίου Σάββα», ο Σύλλογος Εθελοντών Κοινωνικής και Συναισθηματικής Στήριξης Ανθρώπων με Καρκίνο και των Οικογενειών τους «ΠΝΟΗ ΑΓΑΠΗΣ» και η Ιερά Μητρόπολη Ιλίου, Αχαρών και Πετρουπόλεως.

Την Οργανωτική Επιτροπή αποτελούν οι κ.κ. Δεπάστα Άννα, Λιακοπούλου Πένυ, Ξανθοπούλου Ευανθία, Παπακωνσταντίνου Μαρία.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της ημερίδας

 

 

 

Sharing is love: