Στο 1ο Forum Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος «Διάλογοι Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας» νεότεροι και έμπειροι επαγγελματίες ψυχικής υγείας, καθώς και παλιοί και νέοι φίλοι, συνεργάτες και μέλη, συναντηθήκαμε με έναυσμα τον ένα χρόνο φυσικής απουσίας του Ψυχιάτρου – Ψυχαναλυτή Παναγιώτη Σακελλαρόπουλου, τιμώντας τη μνήμη και το έργο του, μέσα από έναν ανοιχτό διάλογο με θέμα: «Μεταβάσεις, Μεταβατικότητες, Μετασχηματισμοί».

Εμπνεόμενοι από το όραμα και τη γνώση του Παναγιώτη Σακελλαρόπουλου, πρωτεργάτη και βασικού πρωταγωνιστή της ιστορίας της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης στην Ελλάδα, οι συμμετέχοντες συζήτησαν, αντάλλαξαν απόψεις και κατέθεσαν προτάσεις και προβληματισμούς πάνω στις σύγχρονες απαιτήσεις της Κοινωνικής Ψυχιατρικής στη χώρα μας, ειδωμένες μέσα από το Ψυχαναλυτικό Πρίσμα.

Την έναρξη του Forum πραγματοποίησε η Δρ. Αθηνά Φραγκούλη, Πρόεδρος της Ε.Κ.Ψ.&Ψ.Υ. Π. Σακελλαρόπουλος, ο Πρόεδρος του ολλανδικού φορέα ψυχικής υγείας Cordaan, κος Eelco Damen και ο Ψυχίατρος – Ψυχαναλυτής κος Βασίλης Καψαμπέλης. Τις Ομάδες Εργασίες συντόνισαν η Παιδοψυχίατρος κα Κωνσταντίνα Κανελλέα, η Ψυχοθεραπεύτρια κα Τέση Λαζαράτου και ο Ψυχίατρος κος Διονύσης Σακκάς, ενώ το συντονισμό της Ολομέλειας πραγματοποίησε ο Ψυχίατρος-Ψυχαναλυτής κος Κωνσταντίνος Παπακωνσταντίνου.

Το Forum πραγματοποιήθηκε στον Πολιτιστικό Πολυχώρο Γαλαξία στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης, με την ευγενική φιλοξενία και την υποστήριξη της Κοινωνικής Υπηρεσιάς του Δήμου Ν. Σμύρνης.forum_prosklisi

© 2023  AKMA .

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account