Η ιταλίδα συστημική ψυχοθεραπεύτρια Umberta Telfener έρχεται στην Αθήνα, προσκεκλημένη του Αθηναϊκού Κέντρου Μελέτης του Ανθρώπου (ΑΚΜΑ) και προσφέρει μια ημερίδα με θέμα τη εξελισσόμενη διεργασία στη συστημική προσέγγιση. Την Κυριακή 26 Ιουνίου, στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.

Το ΑΚΜΑ, με την υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Συστημικής Θεραπείας (ΕΛΕΣΥΘ) και υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Εταιρειών Συστημικής Θεραπείας και Θεραπείας Οικογένειας (ΕΘΟΣ), διοργανώνει ημερίδα με προσκεκλημένη την κα Umberta Telfener και θέμα:

Reflecting on systemic work: an ongoing process

Εδώ μπορείτε να δείτε μια αναλυτική περιγραφή των θεμάτων που θα παρουσιάσει η Umberta Telfener (στα αγγλικά).

Umberta-Telfener-260616-posterΗ ημερίδα θα διεξαχθεί την Κυριακή 26 Ιουνίου 2016, από τις 09.30 πμ έως τις 13.30 μμ και από τις 15.15 μμ έως 17.30 μμ. Η πρωινή συνεδρία είναι ανοιχτή για όλη την Ελληνική Συστημική Κοινότητα (επαγγελματίες και εκπαιδευόμενους), η απογευματινή αφορά σε επαγγελματίες και εκπαιδευόμενους, στο στάδιο της εποπτείας.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, Ελληνικός Κόσμος (Πειραιώς 254, 177 78, Ταύρος, τηλ: 212 2540000), στην αίθουσα Ιφιγένεια.

Το κόστος συμμετοχής είναι 15€ και θα πληρωθεί επί τόπου. Η κα Telfener προσφέρθηκε αφιλοκερδώς, λόγω της φιλικής της σχέσης με το ΑΚΜΑ και της κατανόησης που έχει για την ελληνική πραγματικότητα σήμερα, άρα το αντίτιμο αφορά μόνο στην κάλυψη των εξόδων. Το ΑΚΜΑ επίσης διοργανώνει την ημερίδα αφιλοκερδώς και η ΕΛΕΣΥΘ θα καλύψει μέρος του κόστους.

Απαραίτητη για τη συμμετοχή στο συνέδριο είναι η προεγγραφή, η οποία πρέπει να γίνει στη Γραμματεία του ΑΚΜΑ, τηλεφωνικά, ή μέσω email στο akma@otenet.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τη Γραμματεία του ΑΚΜΑ. 

*Στη διάρκεια του μεσημεριανού διαλείμματος και συγκεκριμένα στις 14:00 μμ, στο Θόλο του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού θα υπάρχει προβολή με θέμα την Αγία Σοφία, την οποία όσοι επιθυμούν μπορούν να παρακολουθήσουν, με μειωμένο εισιτήριο, δηλώνοντάς το ταυτόχρονα με την προεγγραφή τους στην ημερίδα.

 


Η Umberta Telfener είναι κλινική ψυχολόγος, βασικό μέλος της Ιταλικής Εταιρείας Ψυχολογίας και σχεσιακής Ψυχοθεραπείας και της Ιταλικής Εταιρείας για την έρευνα και τη Συστημική θεραπεία (SIRTS). Ορίζει τον εαυτό της ως συστημική – κονστρουκτιβίστρια. Ειδικευμένη στην επιστημολογία και στις θεωρίες της γνώσης διδάσκει επιστημολογία και θεωρία των Συστημάτων και τα διαφορετικά ψυχοθεραπευτικά μοντέλα, στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης LA SAPIENZA, στη σχολή της Ψυχολογίας, στο τμήμα Ψυχολογία της Υγείας.

Τα θέματα με τα οποία κυρίως έχει ασχοληθεί αφορούν: τUmberta-Telfenerη σχέση ανάμεσα στις προσδοκίες και στη μεθόδους δουλειάς, θέματα ηθικής στην πράξη, διαπολιτισμικότητα και προσφυγικό, θέματα φύλου, περίοδοι κρίσης στον κύκλο ζωής: φιλοξενία παιδιών σε οικογένειες, υιοθεσίες, φάσεις ζωής που φαίνονται αδιέξοδες, θέματα που αφορούν τις ερωτικές σχέσεις αλλά και τη δημιουργία της οικειότητας.

Αναλυτικές πληροφορίες για την Umberta Telfener, το ψυχοθεραπευτικό, ερευνητικό και συγγραφικό της έργο μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της, ενώ άρθρα της μπορείτε να διαβάσετε στο blog με τίτλο «Le forme dell’amore» που διατηρεί στην ηλεκτρονική έκδοση της ιταλικής εφημερίδας Corriere della Sera.

Επίσης, πριν από λίγους μήνες η Umberta Telfener συμμετείχε σε διαδικτυακή παρουσίαση/συζήτηση, ως καλεσμένη του συστημικού περιοδικού «ΜΕΤΑΛΟΓΟΣ», στην οποία μπορούν να έχουν πρόσβαση οι συνδρομητές του.

© 2023  AKMA .

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account