Το 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχιατρικής Παιδιού & Εφήβου πραγματοποιήθηκε  στην Αθήνα στις 3-5 Νοεμβρίου 2023, με θέμα: «Ψυχική Υγεία και Ψυχοπαθολογία στη Σύγχρονη Οικογένεια».

Το θέμα  έχει διαχρονικά πολύπλευρο επιστημονικό ενδιαφέρον: Η οικογένεια, ως η μικρότερη κοινωνική δομή αναγνωρίζεται και ως το «κύτταρο της κοινωνίας». Της αποδίδεται σημαντική ευθύνη για τις κοινωνικές μετεξελίξεις, αποκαλούμενη συχνά και ως «λίκνο» του μελλοντικού ενηλίκου. Ως θεσμός, μεταλλάσσεται μέσα στον χρόνο, αφομοιώνοντας στη μορφή και στις λειτουργίες της τις ιδιαιτερότητες του εκάστοτε πολιτισμικού πλαισίου.

Στο συνέδριο συμμετείχε το ΑΚΜΑ με ομάδες συνεργατών σε επιμέρους στρογγυλά τραπέζια και παρουσιάσεις, ενώ σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης αφιερωμένη στον Πέτρο Πολυχρόνη, στο πλαίσιο της επετείου των δυο χρόνων από το θάνατό του.

Ειδικότερα οι συνεργάτες του ΑΚΜΑ συμμετείχαν στις δράσεις:

Στρογγυλό τραπέζι για την εποπτεία: Δηµιουργώντας µια διεργασία φροντίδας και συνεξέλιξης, με τον  Ι. Σιγάλα στο συντονισμό και εισηγητές τους Αντώνη Αντωνίου με θέμα “Η κρίση στην ομαδική εποπτεία: Ένα «κλειδί» για εξερεύνηση νέων περιοχών στη διεργασία της ομάδας”,

Μαρία Γιούργη με θέμα “Συν-διαμορφώνοντας το εποπτικό πλαίσιο σε ευρύτερα συστήματα: Το παράδειγμα μιας εποπτικής συστημικής παρέμβασης σε δομές παιδικής προστασίας”

Γιάννης. Ζερβάνος με θέμα “Η Διεργασία Ομάδας ως Διεπαγγελματικός Σύμβουλος”,

Αθανασία Κατή, με θέμα “Συνήχηση: Η αθέατη πλευρά στη θεραπευτική και εποπτική διεργασία”

Βαρβάρα Σαλαβού με θέμα “Αξιοποιώντας την ισομορφικότητα στη θεραπευτική και εποπτική σχέση μέσα από το φαινόμενο της προβλητικής ταύτισης”

και τον Γιάννη Σιγάλα που εστίασε “Συνοπτική αναφορά στις βασικές αρχές του Σεμιναρίου Εκπαίδευσης Εποπτών του ΑΚΜΑ”.

Στρογγυλό τραπέζι εις µνήµη Πέτρου Πολυχρόνη με θέμα “Το Παιδί ως Συν-θεραπευτής: η Οικογένεια σ’ ένα Μεταβαλλόµενο Κόσµο” με συντονιστή Δ. Αναγνωστόπουλο, συζητητή τον Γ. Ξυλούρη και εισηγητές  τις Δήμτρα Κοττορού, Δ. Κόκκαλη, Βαρβάρα  Σαλαβού  και  Ολυμπία Καστανιά η οποία εστίασε στο θέμα “Δουλεύοντας με ομάδες παιδιών

Εργαστήριο Φροντίζοντας την Καρδιά της Δυναµικής της Οικογένειας: Η Συγκινησιακά Εστιασµένη Θεραπεία Οικογένειας (EFFT) με συντονίστρια την  Ιώαννα  Κουκού και εισηγητές την Κυριακή Πολυχρόνη, Αλεξάνδρα Δηµητριάδου και τον Νίκο Σπηλιόπουλο

© 2023  AKMA .

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account