To 11ο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Οικογενειακής Θεραπείας (EFTA) 2022 πραγματοποιήθηκε στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας (7 έως 10 Σεπτεμβρίου 2022) στο οποίο έλαβαν μέρος περισσότεροι από 55 κεντρικοί και προσκεκλημένοι ομιλητές και 800 συγγραφείς και συν-συγγραφείς. Το συνέδριο παρακολούθησαν εκπαιδευόμενοι και συστημικοί θεραπευτές από όλη την Ευρώπη.  Στο πλαίσιο του συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 400 παρουσιάσεις και παρουσιάστηκαν 32 posters.

Στο συνέδριο αναλύθηκαν οι Συστημικοί Συντονισμοί και Παρεμβάσεις σε ένα (μετα) πανδημικό πλαίσιο, η Κλιματική Αλλαγή και η Μετανάστευση στην Ευρώπη

Εστιάσε ειδικότερα στο τετράπτυχο:

Αλλαγή Σχέσεων: Η ανάπτυξη των (οικογενειακών) σχέσεων στον 21ο αιώνα χαρακτηρίζεται από διαφοροποιήσεις (οικογενειακών) μορφών, δομών και κύκλων ζωής και, επίσης, από κοινωνικοοικονομικές αποκλίσεις και πολώσεις.

Αλλαγή εργαλείων, πρακτικών και διαδικασιών: Όπως είπε κάποτε ο Peter Fonagy: οι νέες συγκρούσεις στη συμβουλευτική και τη θεραπεία δεν θα ξεδιπλώνονται πλέον μεταξύ διαφορετικών σχολών ψυχοθεραπείας – αλλά μεταξύ διαδικτυακών και μη μορφών.

Αλλαγή αιτημάτων: όπως αυτά εμφανίζονται μιας και οι καιροί έχουν αλλάξει και τα αιτήματα των θεραπευομένων επίσης.

Αλλαγή πλαισίου: Οι θεραπευτές σε εργάζονται πλέον μέσα στην ασφάλεια των τεσσάρων τοίχων του γραφείου τους.

Η συμμετοχή του ΑΚΜΑ στο 11ο Συνέδριο της EFTA

Το ΑΚΜΑ συμμετείχε με μια ομάδα 30 συνεργατών και εκπαιδευομένων, ενώ  πραγματοποιήθηκαν από την ομάδα του ΑΚΜΑ κεντρικές παρεμβάσεις, συμμετοχή σε στρογγυλό τραπέζι,  5 παρουσιάσεις, δύο εργαστήρια, δύο Posters @ AGORA Award  και μάλιστα  με διάκριση τιμήθηκε το ένα από αυτά.  Μια σημαντική, επίσης,  στιγμή του συνεδρίου είναι εκλογή του συνεργάτη του ΑΚΜΑ, κ. Βασίλη Χαραμπόπουλου στο ΔΣ του Επιμελητηρίου των εκπαιδευτικών Κέντρων της ΕFTA , στο EFTA-TIC.

Η κ. Μαλβίνα Τσουνάκη συμμετείχε στο στρογγυλό τραπέζι αφιερωμένο στον Mony Elkaïm, ενώ η ομάδα του ΑΚΜΑ πραγματοποίησε:

Εργαστήρια

 

 Παρουσιάσεις

 

Poster @ AGORA Award

Παράλληλα, σημαντική ήταν η συμμετοχή και μελών της ευρύτερης  Κοινότητας του ΑΚΜΑ, εκπροσωπώντας τρίτους Φορείς

© 2023  AKMA .

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account