Ημερομηνία

Οκτ 15 2023
Expired!

Ώρα

20:30

Κόστος

€10.00

60 ΧΡΟΝΙΑ ΑΚΜΑ – “ΆΝΘΡΩΠΟΝ ΖΗΤΩ” – Θεατρική παράσταση Playback

…μια πρόσκληση…
να συνυφάνουμε μνήμες
να αφουγκραστούμε μια συνάντηση ματιών
να μοιραστούμε όνειρα γύρω απ’ τη συνεξέλιξη

Το ΑΚΜΑ συναντάει την ομάδα Playback Ψ σε μια σειρά θεατρικών παραστάσεων Playback, στο πλαίσιο των εορτασμών των 60 ΧΡΟΝΩΝ λειτουργίας του στον “Παλμό” Κλεισθένους 3, Πλατεία Κοτζιά

Ημερομηνίες: Κυριακή 17/9 – Κυριακή 24/9 – Κυριακή 15/10
Ώρα έναρξης: 8:30 μμ
Κόστος εισιτηρίου: 10 ΕΥΡΩ

Ο χώρος του “Παλμού” έχει ανώτατο όριο 40 ατόμων, και θα κρατηθεί σειρά προτεραιότητας.
Παρακαλούμε να κάνετε κράτηση θέσης εγκαίρως.

 

 

ΦΩΤΟ: Ιπποκράτης Ναυρίδης

…λίγα λόγια για το θέατρο Playback
Το Playback είναι ένα είδος θεάτρου εμψύχωσης που ξεκίνησε από την Αμερική (Jonathan Fox & Jo Salas, 1973) και αναπτύχθηκε σε διάφορες χώρες του κόσμου την τελευταία εικοσαετία. Συνδυάζει το σωματικό θέατρο με τις τεχνικές που προκύπτουν από τη δραματοθεραπεία, το ψυχόδραμα και το κοινωνικό θέατρο.

Το Playback αποτελεί ένα θεατρικό δρώμενο κατά το οποίο ένας θίασος ειδικά εκπαιδευμένων ηθοποιών αναλαμβάνει να αναπαραστήσει ιστορίες και αφηγήσεις των θεατών.

Η επικοινωνία μεταξύ θεατών και ηθοποιών γίνεται με τη βοήθεια ενός συντονιστή- σκηνοθέτη που είναι παρών στο δρώμενο και αντλεί θεματικό υλικό από το κοινό για να το αναπαραστήσουν οι ηθοποιοί μέσω αυτοσχεδιασμού. Ο αυτοσχεδιασμός περιλαμβάνει ήχους, κίνηση, διάλογο, χρήση αντικειμένων, μουσική, τραγούδι και φωτισμούς.
[πηγή: “Παλμός”]

 

ΦΩΤΟ: Ιπποκράτης Ναυρίδης

…λίγα λόγια για την ομάδα Playback Ψ
Πίσω στη δεκαετία του ’70 στην Αμερική, ο Jonathan Fox μαζί με τη Jo Salas δημιουργούν το Θέατρο Playback, θεατρικό είδος στο οποίο δεν υπάρχει κείμενο, αλλά οι θεατές, με τη βοήθεια ενός συντονιστή, αφηγούνται ιστορίες (βιώματα, σκέψεις, κλπ.) και οι υπόλοιποι συντελεστές (ηθοποιοί, μουσικοί, φωτιστές) τις αναπαριστούν.

Η θεατρική ομάδα Playback Ψ αποτελεί την πρώτη επαγγελματική ομάδα θεάτρου Playback στην Ελλάδα, η οποία συστάθηκε το 2004 από τον ψυχίατρο-δραματοθεραπευτή και σκηνοθέτη Λάμπρο Γιώτη. Το όνομα της ομάδας συνδυάζει τον βασικό τίτλο του είδους (Playback) μαζί με το γράμμα Ψ, το οποίο αποτελεί διεθνές σύμβολο της Ψυχολογίας και της Ψυχιατρικής Επιστήμης.

Οι πρόβες διεξάγονταν στην οδό Ασκληπιού, μέχρι τη νέα, οριστική εγκατάσταση της Εταιρείας Δραματικής Έκφρασης και Θεραπείας «Παλμός» στην οδό Κλεισθένους το 2012. [πηγή: “Παλμός”]

 

 

 

 

Ενημερωτικό έντυπο

 

 

Sold out!
0 Comments

© 2023  AKMA .

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account