Τον Απρίλιο του 2023 το ΑΚΜΑ έκλεισε τα 60 χρόνια λειτουργίας  του και μία από τις εορταστικές εκδηλώσεις που οργανώθηκαν ήταν μια Διεπιστημονική Διημέριδα που πραγματοποιήθηκε στις 25 και 26 Νοεμβρίου 2023, στο Συνεδριακό Κέντρο του Αρχαίου Ελαιώνα στο ΠΑΔΑ.

Στη διημερίδα συμμετείχαν 430 μέλη της κοινότητας του ΑΚΜΑ, εκπρόσωποι φορέων και Φίλοι του ΑΚΜΑ, οι οποίοι μέσα από βιωματικά εργαστήρια και συζητήσεις είχαν την ευκαιρία να αναλογιστούν την μέχρι σήμερα πορεία δράσεων, μοιράστηκε συναισθήματα και εμπειριες, ονειρεύτηκαν το αύριο.

Μέσα από τις διεργασίες που έγιναν σε μικρότερες και μεγαλύτερες ομάδες – 3 ολομέλειες και 17 παράλληλες συνεδρίες- δόθηκε ο χώρος και ο χρόνος για την ανάδυση και ανάδειξη ενός πολυπηρινικού δικτύου που προωθεί αρχές και αξίες όπως αυτές της αυτονομίας – αλληλεξάρτησης, μέσω δημιουργικού διαλόγου διαφοροποίησης και συνέλιξης.

Σημαντική στιγμή ήταν η ανασκόπηση μέσα από την Ταινία “ΑΚΜΑ 60 χρόνια πορείας” και το αφιέρωμα στον Πέτρο Πολυχρόνη αλλά και στους άλλους και άλλες σημαντικούς ανθρώπους του ΑΚΜΑ που έλειπαν από τη διημερίδα αλλά και από την καθημερινότητά μας, παραμένοντας παρόντες.

Μέσα στο κλίμα μοιράσματος και συγκίνησης δεν έλειψε και η χαρά με μια συναυλία-πάρτι που διοργάνωσε η μπάντα Los Hermanos Systemicos, με τους Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, Νίκο Καϊτσα και Αντώνη Αντωνίου στα όργανα και Ρούλα Ζαχαρίου, Πέπη Μπελέκου, Μαρία Μπαλωτή και Δάφνη Δαυίδ στο τραγούδι.

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε στιγμιότυπα από το επιστημονικό διήμερο της κοινότητας του ΑΚΜΑ.

Πρόγραμμα

Πρόγραμμα Διεπιστημονικής Διημερίδας

Ροή Διημερίδας

Οι διεργασίες ομάδων, παρουσιάσεις και συζητήσεις

© 2023  AKMA .

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account