Έχει εργαστεί σε θέσεις ευθύνης σε οργανισμούς/επιχειρήσεις και σε φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Αναπτυξιακή Εταιρεία Δήμου Αθηναίων, ΑΔΕΠ, ΚΔΕΠ κ.ά.) και έχει συνεργαστεί με οργανισμούς συμβουλευτικής, ανθρώπινου δυναμικού, απασχόλησης και καινοτομίας. Έχει υπάρξει επικεφαλής σε πάνω από 20 ερευνητικά και αναπτυξιακά έργα και έχει αξιολογήσει σειρά ερευνητικών/αναπτυξιακών παρεμβάσεων (π.χ. Urban Innovative Actions). Είναι εμπειρογνώμων στην Ευρωπαϊκή Ένωση (π.χ. Ευρωπαϊκή ταξινόμηση δεξιοτήτων, ικανοτήτων και επαγγελμάτων (ESCO), στο Συμβούλιο της Ευρώπης (π.χ. Δίκτυο Διαπολιτισμικών Πόλεων) και σε σειρά δικτυών με θέματα κοινωνικού και εργασιακού ενδιαφέροντος (π.χ. Eurocities).
Τα τελευταία 15 χρόνια εκπαιδεύτηκε στο Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου στη συστημική θεωρία και την εφαρμογή της σε διάφορα πλαίσια (π.χ. θεραπεία, διεργασία ομάδας, οργανισμοί), συνεργάζεται ως εκπαιδευτής και συμμετέχει σε έργα σύνδεσης με την κοινότητα και κοινωνικούς φορείς. Τα κύρια ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν στην παρακίνηση και την ευημερία στον εργασιακό χώρο, σε ζητήματα οικονομικής ψυχολογίας (π.χ. αμοιβές και συνεργασία), στη συστημική προσέγγιση και στη δημιουργικότητα/καινοτομική συμπεριφορά στη διοίκηση των οργανισμών.
O Κώστας έχει κάνει προπτυχιακές σπουδές στη Ψυχολογία και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων (M.Sc), στη Συμβουλευτική (Μ.Α), στη Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων (M.Sc.) και στην Οργανωσιακή Ψυχολογία (Ph.d) και μεταδιδακτορική έρευνα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (2019) και στο Université du Québec à Montréal (2023 –Postdoctoral Fellowships – Marie Skłodowska-Curie Actions) με αντικείμενο το θετικό κοινωνικό αντίκτυπο και την κοινωνική καινοτομία.