Θα μπορούσαμε να σβήναμε και κεράκια… σήμερα κλείνουμε 80 ημέρες από την έναρξη της λειτουργίας του ΑΚΜΑ μέσω τηλεδιάσκεψης.
Στις 13 Μαρτίου έγινε η πρώτη ομάδα – εκείνη των Οργανισμών – και βιώσαμε μια πρωτόγνωρη εμπειρία, του να είμαστε μαζί και μακρυά, ξεπεράσαμε την αγωνία στο πως είναι δυνατόν η λειτουργήσει η ομάδα μέσα από το διαδίκτυο, εδώ που η σύνδεση είναι το κυρίαρχο.
Και λειτούργησε… και στις επόμενες μέρες όλες οι συντονιστικές συναντήσεις του ΑΚΜΑ, οι εκπαιδευτικές και επιμορφωτικές δραστηριότητες αλλά και οι θεραπευτικές ομάδες λειτούργησαν μέσω τηλεδιασκέψεων. Σίγουρα κάτι λείπει από την εκ του σύνεγγυς διεργασία, αλλά το σημαντικό είναι οτι η κοινότητα αποδείχθηκε ευέλικτη και ανοικτή στις αλλαγές και κινήθηκε με στόχο να υπηρετήσει το όραμα: να είναι κοντά στον Άνθρωπο.
Μέσα σε αυτό το διάστημα δημιουργήθηκε και το δίκτυο των 71 εθελοντών της Κοινότητας του ΑΚΜΑ που προσφέρουν σε άτομα, ζευγάρια, οικογένειες και ομάδες υποστήριξη μέσα από το Πρόγραμμα ΜΑΖΙ (δράση “Πορευόμαστε Μαζί- Δυναμώνουμε στη Δυσκολία” που ξεκίνησε αμέσως μετά το Πάσχα και το πρόγραμμα εθελοντικής συμπαράστασης υποστήριξης «Συνομιλίες Ομάδας: Μαθαίνουμε μαζί από αυτό που ζούμε τώρα – Ετοιμάζουμε το αύριο» που ξεκίνησε την Τετάρτη.(https://akma.gr/mazi/).
Και συνεχίζουμε…
Ευχαριστούμε την κοινότητα του ΑΚΜΑ που είναι παρούσα, συνεχίζουμε και ελπίζουμε να αρχίσουμε με προσοχή να λειτουργούμε και με φυσική παρουσία σύμφωνα με τις προδιαγραφές που η πανδημία επιβάλλει.

© 2023  AKMA .

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account