Μοιραζόμαστε τις σκέψεις των αποφοίτων του 2020 του σεμιναρίου “Εξοικείωση με το Συστημικό Σκέπτεσθαι”

Το “Συστημικό Σκέπτεσθαι” είναι ένας χώρος δημιουργίας:  μαθαίνεις να αναζητάς το κομμάτι της γνώσης που έχει νόημα για σένα αντιλαμβανόμενος την αλήθεια του Άλλου και βρίσκοντας στις Διαφορές τα στοιχεία που θα σε βοηθήσουν να συνθέσεις κάτι Νέο.

Νιώθεις σαν να περιπλανιέσαι σε μιαν αγορά της Ανατολής. Μπορείς να βρεις απερίγραπτα χρώματα και αρώματα, πολύτιμα και άχρηστα υλικά, μπορείς να βρεις ό,τι φανταστείς, ό,τι χρειαστείς και ό,τι επιθυμήσεις. Μην ξεχνάς ότι εσύ επιλέγεις τα υλικά, τα χρώματα και τα αρώματα που σου ταιριάζουν και σου χρειάζονται. Το άχρηστο για τους άλλους μπορεί να σου είναι πολύτιμο, το πολύτιμο άχρηστο. Ψάχνεις να βρεις αυτό που έχει νόημα για σένα. Από σένα, και από το πόσο τολμηρός θα φανείς, εξαρτάται τί θα πάρεις στο τέλος. Ό,τι και να είναι όμως αυτό, το μεγαλύτερο κέρδος σου θα είναι τελικά η περιπλάνηση και το ταξίδι, δηλαδή η διεργασία.

[ΕιΝ]

 

Μέσα από την διεργασία της ομάδας ανακαλύπτεις τι προωθεί και τι εμποδίζει την επικοινωνία, ψηλαφείς κομμάτια του εαυτού σου καθώς αυτά αναδύονται μέσα από τις φάσεις ανάπτυξης που διανύει η ομάδα, και, καθώς συμβαίνουν όλα αυτά έρχεσαι σε επαφή με τις συστημικές αξίες και αρχές.

Όσα ανακαλύπτεις και μαθαίνεις έχουν να κάνουν με το πού στρέφεις το βλέμμα κάθε φορά, πέρα από το γραμμικό τρόπο (αίτιο-αποτέλεσμα), στο αποτέλεσμα αλληλεπιδράσεων και σχέσεων …

[ΝΓκ]

 

Τί κερδίζεις;

Κερδίζεις καλύτερη σύνδεση με τον εαυτό σου μέσα στην κάθε βδομάδα σου, γιατί σου προσφέρεις μια πολύ έντονη διεργασία που σου κρατάει συντροφιά…

Κερδίζεις ένα διαρκές βουητό από ήχους, εικόνες, χρώματα, μουσικές, ψηφιδωτά, αλληλουχίες…

Μαθαίνεις πώς να κάνεις τις μεταβάσεις… Πώς να στέκεσαι στο πώς έρχεσαι απ´ έξω…  Και πώς να είσαι ακόμη μέσα ενώ έχεις ήδη φύγει…

Επιβεβαιώνεις ότι είσαι ήδη αρκετός. Και ότι αρκετοί είναι και οι άλλοι, για να μπορέσεις να τους βοηθήσεις και όχι να τους ταξινομήσεις!  Για να βλέπεις τους συναδέλφους σου όχι ως ειδικότητες, τους θεραπευόμενους όχι ως διαγνωστικές κατηγορίες, αλλά να διεργάζεσαι μαζί τους μέσα από το βιογραφικό των βιωμάτων σας.

Κερδίζεις τον κόπο και το μεράκι τού να είσαι παρών και πάντα έτοιμος να προσφέρεις το κατιτίς σου…

Γνωρίζεις το απρόβλεπτο αλλά και το ήδη γνωστό, τη συγκίνηση, το μοίρασμα και την ευγνωμοσύνη.

Κερδίζεις πώς μέσα από το Μαζί γεννιέται ένα πιο πλούσιο Εγώ, που γίνεται γόνιμο μόνο όταν μπολιάζει πάλι πλούτο στο όλον.

Κερδίζεις πώς και από τη θέση τού Μαθητή μπορείς να είσαι Δάσκαλος!

[ΧΠ]

 

Κάποιες πολύ έντονες εμπειρίες, σημαντικοί δάσκαλοι, όμορφες γνωριμίες, μεγαλύτερη επαφή με τον εαυτό σου, πιο ανοιχτή ματιά, μεγαλύτερη ετοιμότητα να ακούσεις τις διαφορετικές φωνές μέσα σου, καλλιέργεια της αντοχής στην αβεβαιότητα και την ασάφεια, αποδοχή και αξιοποίηση των δυσκολιών.

Αν θεωρήσουμε ότι το σημαντικότερο εργαλείο ενός θεραπευτή είναι ο εαυτός του, τότε αυτό το ταξίδι των δυο χρόνων έχει μεγάλη αξία.

[ΜΠ]

 

Για δήλωση συμμετοχής / ενημέρωση, μπορείτε να συμπληρώσετε την αίτηση –  οι συναντήσεις με τους υποψηφίους είναι σε εξέλιξη.

Οι εγγραφές συνεχίζονται μέχρι την πλήρωση των θέσεων

 

 

© 2023  AKMA .

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account