«Περί Δεσμού» ήταν ο τίτλος του βιωματικού σεμιναρίου που συντόνισε ο Διονύσης Λ. Σακκάς, στην Καλαμάτα, το Σάββατο 10 Ιουνίου 2017, σε επιστημονική συνάντηση με θέμα την αναδοχή και την υιοθεσία. Το βιωματικό σεμινάριο που συντόνισε ο Διονύσης Λ. Σακκάς αφορούσε τις εκδηλώσεις του Δεσμού, όπως εμφανίζονται στις τέσσερις φάσεις παρατήρησης του Πρωταρχικού Τριγώνου.

Ο Διονύσης Λ. Σακκάς, μέλος της Επιστημονικής Ομάδας του ΑΚΜΑ, Ψυχίατρος- Ψυχοθεραπευτής και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Συστημικής Θεραπείας (ΕΛΕΣΥΘ), έκλεισε, με το σεμινάριο που συντόνισε το Σάββατο 10 Ιουνίου, έναν κύκλο εκπαιδευτικών σεμιναρίων που οργανώθηκε, με συνεργασία, από την Τοπική Επιτροπή Μεσσηνίας του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος, τα Παιδικά Χωριά SOS και το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής.

 

 

Η ανάγκη να υπάρξει σύμπνοια, συντονισμένη ενημέρωση και συνεργασία μεταξύ υπηρεσιών στο μείζον θέμα της αναδοχής κινητοποίησε τους φορείς να οργανώσουν δράσεις ενημέρωσης των κοινωνικών λειτουργών σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις γύρω από το θέμα της παιδικής προστασίας και ειδικότερα γύρω από το θεσμό της αναδοχής, ο οποίος χρειάζεται να αναδειχθεί και να ενισχυθεί.

Παράλληλος στόχος ήταν επίσης να αναγνωριστεί η πολύτιμη προσφορά των Παιδικών Χωριών SOS σε ότι αφορά την παιδική προστασία και να βρει ενθάρρυνση η ιδιαίτερα αξιόλογη δράση τους στην πόλη της Καλαμάτας. Ο κύκλος σεμιναρίων που οργανώθηκε ολοκληρώθηκε μετά από τέσσερις προγραμματισμένες συναντήσεις, η κάθε μία σε μια ξεχωριστή θεματική ενότητα:

α. Αναδοχή: θεωρητικό πλαίσιο – διαδικασίες – νομοθετικό πλαίσιο – συνεργασίες, με εισηγητές την Σ. Κωνσταντέλια πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής και τον Σ. Σιφνιό διευθυντή Κοινωνικής Εργασίας και Ερευνας των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος.

β. Ποιοτικοί κανονισμοί για την εξωοικογενειακή φροντίδα (quality4children) με εισηγήτρια την Χ. Μπόσινα μέλος Ελληνικής Ομάδας Q4C.

γ. Εκπαίδευση υποψηφίων αναδόχων – πλαισίωση βιολογικής οικογένειας με εισηγήτρια την Π. Βασταρούχα συντονίστρια υπηρεσίας αναδοχής Παιδικών Χωριών SOS και

δ. «Περί Δεσμού» (συντονιστής: Διονύσης Λ. Σακκάς – δρ. Ψυχοθεραπείας – πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Συστημικής Θεραπείας).

© 2023  AKMA .

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account