Το περιοδικό «Μετάλογος» και το Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου με χαρά και συγκίνηση ανακοινώνουν ότι το τεύχος 41 του περιοδικού «Μετάλογος», το οποίο είναι αφιερωμένο στον Πέτρο Πολυχρόνη, θα διατίθεται δωρεάν σε όλους για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2023. Έτσι, οι μη συνδρομητές του περιοδικού ακολουθώντας απλώς τη διαδικασία εγγραφής εδώ μπορούν να έχουν πρόσβαση σε όλα τα κείμενα και τα βίντεο του αφιερώματος.
Δύο χρόνια μετά το θάνατο του επί εικοσαετία διευθυντή στο ΑΚΜΑ θεωρήσαμε ότι έχει νόημα και μεγάλη αξία ακόμα περισσότεροι άνθρωποι να διαβάσουν όσα οι συνοδοιπόροι, συνεργάτες, συνομιλητές και μαθητές του εκλιπόντος μοιράστηκαν. Σε αυτή την απόφαση καταλυτικά λειτούργησαν και η πηγαία γενναιοδωρία του Πέτρου Πολυχρόνη, η διαρκής του προσφορά στην εκπαίδευση των νέων και η βαθιά του πίστη στο ανιδιοτελές μοίρασμα και ευχόμαστε αυτό το πλούσιο υλικό να είναι αφορμή για σκέψη και δράση από όλους μας.
Στο τεύχος με τίτλο «Πέτρος Πολυχρόνης: Το βίωμα, το νόημα και η σχέση. Μια παρακαταθήκη για τη θεραπεία και την εκπαίδευση» οι συμμετέχοντες/ουσες μιλούν για το νόημα στην τρέχουσα φάση της προσωπικής και επαγγελματικής τους ζωής. Ανάμεσά τους οι: Δημήτρης Αναγνωστόπουλος, Mauricio Andolfi, Λένα Ασλανίδου, Αλεξάνδρα Βασιλείου, Λίλη Βασιλείου, Αλέξης Μπράιλας, Jim Furrow, Helga Hanks, Λυκούργος Καρατζαφέρης, Philip Kearney, Αλεξία Κλεισούρα, Σάκης Κουρουζίδης, Hans Christian Michaelsen, Γιώργος Μόσχος, Ευφροσύνη Μουρέλη, Κώστας Παπαχριστόπουλος, Κατερίνα Πολυχρόνη, Διονύσης Σακκάς, Βαρβάρα Σαλαβού, Peter Stratton, Umberta Telfener, Μίνα Τοδούλου, Karl Tomm, Χαρίδημος Τσούκας, Φανή Τριανταφύλλου, Jim Wilson και άλλοι συνεργάτες του ΑΚΜΑ και του Μεταλόγου.Επίσης το τεύχος πλαισιώνεται και από ανθρώπους της Τέχνης που γνώριζαν τον Πέτρο Πολυχρόνη, όπως η Κατερίνα Καλούδη (φωτογράφος), ο Δημήτρης Παλαιοκρασσάς (ιστορικός Τέχνης) ο Νίκος Πορτοκάλογλου (τραγουδοποιός) και ο (καρδιολόγος και συνθέτης)  Θανάσης Δρίτσας.. Η επιμέλεια του τιμητικού τεύχους έγινε από την Κυριακή Πολυχρόνη και τον Κώστα Παπαχριστόπουλο.

© 2023  AKMA .

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account