onpain-2Στη ρήση «όποιος αγαπά πονά», στις παραδοσιακές, στις σύγχρονες, στις επιστημονιές και δεπιστημονικές προσεγγίσεις και παρεμβάσεις γύρω από το θέμα του πόνου αναφέρθηκε ο Διονύσης Σακκάς, στην εισήγησή του με τίτλο «Η Ψυχολογία του Πόνου για Μη Ψυχολόγους», στο 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αλγολογίας, το οποίο πραγματοποιήθηκε τον Μάιο του 2016, στον Βόλο.

Στη διάρκεια του στο Συνεδρίου, ο Διονύσης Σακκάς, μέλος της Επιστημονικής Ομάδας του ΑΚΜΑ, Ψυχίατρος- Ψυχοθεραπευτής, συντόνισε επίσης το κλινικό φροντιστήριο με θέμα «Συνεργασία Διεπιστημονικής Ομάδας για τον Ασθενή που Πονά», όπου εκπαιδευτές ήταν οι κ.κ. Γ. Ευτυχίου, Γ. Μπρούμα και Μ. Αλιφραγκή – Σακκά.

Στην ομιλία του ο Διονύσης Σακκάς, εισάγοντας το θέμα «Η Ψυχολογία του Πόνου για Μη Ψυχολόγους», αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην ανάγκη μιας πολυεπίπεδης – πολυεστιακής αντιμετώπισης των σχετιζομένων με τον πόνο διεργασιών. «Η προσέγγιση του Ανθρώπου ως αυτοποιούμενου οργανισμού, πολυφωνικού, διαλογικού, σχεσιακού, οδηγεί στην ανάγκη μιας συνεργατικής θεραπευτικής σχέσης με υπεύθυνο συμμετέχοντα τον χρήστη υπηρεσιών υγείας», τόνισε. Αναφέρθηκε επίσης στην ανατομία του νευρικού μας συστήματος και στο γεγονός ότι οι νευρικές οδοί που μεταφέρουν τον πόνο γειτνιάζουν ανατομικά με τις ίνες που μεταφέρουν ευχαρίστηση. «Ο πόνος (αλγηδόνα) που κάνει τον άνθρωπο δυστυχισμένο οδηγεί στην επιθυμία που τον κάνει ευδαίμονα (ηδονή)», υπογράμμισε.


ΔΕΙΤΕ:

Ολόκληρο το άρθρο του Διονύση Σακκά, με θέμα «Η Ψυχολογία του Πόνου για Μη Ψυχολόγους»

© 2023  AKMA .

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account