Μέλη της κοινότητας του ΑΚΜΑ, καθώς και μέλη της ευρύτερης κοινότητας του θεάτρου Playback, είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε με την ομάδα Playback Ψ σε τρεις ξεχωριστές παραστάσεις — στις 17 & 24 Σεπτεμβρίου και 15 Οκτωβρίου — στη δράση “Άνθρωπον ζητώ”: Ιστορίες συνεξέλιξης της κοινότητας του ΑΚΜΑ μες το χρόνο.

Η σειρά βραδιών άνοιξε με το ζεστό καλωσόρισμα του ψυχιάτρου-δραματοθεραπευτή και σκηνοθέτη Λάμπρου Γιώτη, στον “Παλμό” – το σπίτι της ομάδας Playback Ψ. Στη διάρκεια των τριών αυτών διαδραστικών παραστάσεων βιώσαμε τόσες διαφορετικές στιγμές – άλλες σιωπηλές, άλλες ηχηρές, όλες όμως γεμάτες ταξίδεμα σε τόπους συγκίνησης (σύν + κινέω / κινῶ). Καθώς τα μέλη της ομάδας Playback Ψ ύφαιναν τις ιστορίες μας—αυτοσχεδιάζοντας επί σκηνής με μαγικό τρόπο—ο χώρος αντήχησε ποικιλόμορφες ιστορίες, μνήμες στιγμών, βιώματα, συναισθήματα, αναζητήσεις, ερωτήματα, τρόπους που το ΑΚΜΑ άγγιξε τις ζωές μας, τρόπους—πότε πονετικούς και πότε ενδυναμωτικούς—που συνυφαίνουμε τη εξέλιξη της κοινότητας του ΑΚΜΑ.

Η σειρά βραδιών έκλεισε με την προτροπή της Βέρας Λάρδη—συντονίστρια των παραστάσεων—να κάνουμε χώρο να εκφραστούν γενέθλιες ευχές για το ΑΚΜΑ με αφορμή τον εορτασμό των 60 χρόνων του. Καθώς οι φωνές μας γέμιζαν το χώρο του “Παλμού” στην καρδιά της Αθήνας, ο παλμοί της καρδιάς του ΑΚΜΑ ανέβαιναν, κι αν γνωρίζει κανείς τη γλώσσα της καρδιάς… θα το άκουγε να ψιθυρίζει γεμάτο περηφάνια: δεν έχω μόνο παρελθόν, έχω μέλλον!

Ευχαριστούμε θερμά τον Λάμπρο Γιώτη και τον “Παλμό” και τα μέλη της ομάδας Playback Ψ -τους ηθοποιούς Χρήστο Θεοχαρόπουλο, Μαργαρίτα Καστρινού, Δημήτρη Μπέγιογλου, Χριστίνα Φραγκιαδάκη, Άρτεμις Χατηζαργυρίου, Κατερίνα Webster, τον φωτιστή Νίκο Θεοχαρόπουλο, την εικαστικό Μάγδα Horhocea για αυτές τις ξεχωριστές βραδιές συνύφανσης. Καλώς να ανταμώσουμε ξανά σε νέες συνέργειες!

 

Aνατροφοδότηση από συμμετέχοντες

© 2023  AKMA .

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account