Παραμονές Πρωτομαγιάς του ’22.

 

Στα αγαπημένα του μονοπάτια στα 1.770 μέτρα ύψος, στα έλατα της ορεινής Ναυπακτίας και στη βουνοκορφή Τσεκούρα, ήθελε να σκορπιστεί η τέφρα του ως τελευταία κατοικία του, ο αγαπημένος φίλος μας Βασίλης Δούρος που έφυγε στις 2 Ιανουαρίου 2022. Εκεί μαζευτήκαμε συγγενείς και φίλοι για ένα αποχαιρετισμό -μνημόσυνο.

Τον γνωρίσαμε στο ΑΚΜΑ όπως και τη σύζυγό του Άννα Παπαγιάννη το 1988 (που συνεχίζει την συνεργασία της μαζί μας ως εκπαιδεύτρια), όταν ως απόφοιτοι Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Αγίας Πετρούπολης έκαναν τη διερμηνεία του εκεί καθηγητή ψυχιατρικής Καμπανωφ καλεσμένου των δασκάλων μας Γιώργου και Βάσως Βασιλείου. Εργάστηκε σε ποικίλα δημόσια και κοινοτικά πλαίσια και την τελευταία χρονιά έστηνε συνεργατικά πλαίσια στην Ήπειρο.

Από την αρχή η σχέση του με το ΑΚΜΑ παρέμεινε στενή και αδιατάραχτη. Άλλοτε ως εκπαιδευόμενος, άλλοτε ως συνεργάτης, ενώ πρόσφατα ως συμμετέχων στο σεμινάριο εκπαίδευσης Διεπαγγελματικών Συμβούλων – Εποπτών.

Οι συνάδελφοί του στο τελευταίο αυτό σεμινάριο με τις αντιδράσεις τους περιγράφουν τα συναισθήματά τους :

  • Ευκαιρία για μερικά δάκρυα ακόμη, για υπαρξιακή συνειδητοποίηση. Μακάρι να ζήσουμε φτιάχνοντας κάτι πρωτοποριακό, όπως εκείνος.
  • Μεγάλη η λύπη, κι ας συναντήθηκαν για λίγο τα μονοπάτια μας με τον Βασίλη. Πολύ καθαρή και ανθρώπινη η φωνή του και με γλύκα και ευγνωμοσύνη θα τον θυμάμαι.
  • Τι κρίμα που χάνουμε τόσο ξεχωριστούς ανθρώπους!! Χαίρομαι που πρόλαβα να τον γνωρίσω και να ζήσω αυτήν τη σοφία του και την δυνατότητα του να μιλάει με ευθύτητα, ειλικρίνεια και γλυκύτητα την ίδια στιγμή… ήταν από τους ανθρώπους που αφήνουν το στίγμα τους ακόμα και σε όσους συνάντησαν για λίγο…
  • Πολύ λυπάμαι… ήταν όντως ένας ιδιαίτερος και ξεχωριστός άνθρωπος… αυθεντικός και ακέραιος… του έστειλα και μήνυμα χθες για την γιορτή του… θα είναι για πάντα μέλος της ομάδας μας και στις καρδιές μας… Πραγματικά, όταν χάνονται τέτοιοι άνθρωποι δεν υπάρχουν λόγια… καλή δύναμη σε όλους μας…
  • Καλό του ταξίδι!!! Πολύ κρίμα
  • Λυπάμαι πολύ που το μαθαίνω… συλλυπητήρια στην οικογένειά του!!
  • Άλλη μια απώλεια… καλό ταξίδι στον δικό μας Βασίλη. Αιωνία του η μνήμη. Γεμίζει ο χώρος μέσα μας με αγαπημένα και σπουδαία πρόσωπα. Ας αφήσουμε να ζεσταίνει τις καρδιές μας η εσώτερη παρουσία. Συλλυπητήρια στη σύζυγο και στα τρία παιδιά τους.

Στην Ήπειρο κι εμείς εδώ οι φίλοι και συνεργάτες έχουμε να συνεχίσουμε τη σπορά και με δικούς του σπόρους, ζώντας τον έτσι μέσα μας και μεταξύ μας.

 

Διονύσης Σακκάς

 

© 2023  AKMA .

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account