Κυκλοφόρησε μόλις από τις εκδόσεις Κοντύλι σε επιμέλεια της Κατερίνας Ζύμνη-Γεωργάλου το βιβλίο με τίτλο: Δέκα στα Δέκα στην ψυχοθεραπεία, στο οποίο μεταξύ άλλων αφηγείται και ο κ Διονύσης Σακκάς, Διευθυντής του ΑΚΜΑ.

Το βιβλίο περιέχει τις αφηγήσεις δέκα ψυχοθεραπευτών και ψυχοθεραπευτριών και την εξιστόρηση ενός μέρους των προσωπικών τους επαγγελματικών διαδρομών στην ψυχοθεραπεία και συμβουλευτική. Όλες και όλοι όσοι συμμετέχουν στη συζήτηση επισημαίνουν το ενδιαφέρον τους για την εσωτερική ζωή του ανθρώπου που καθοδήγησε τη διαδρομή τους, τονίζοντας και αναδεικνύοντας τη σημασία της ανθρώπινης ελευθερίας στη λήψη αποφάσεων στην πορεία της ζωής τους. Η έμφασή τους στην εσωτερική αναζήτηση και τη διαδικασία που οδηγεί στην επιλογή ενός επαγγέλματος, όπως αυτό του/της ψυχολόγου ή του/της ψυχοθεραπεύτριας, αναδεικνύει το συνεχές ερώτημα της αυτοσυνειδησίας και της ανάδυσης του εαυτού. Για κάποιους/κάποιες από τους/τις συμμετέχοντες/ουσες στις εξιστορήσεις η αναζήτηση εκκινεί από τα παιδικά βιώματα, που μπορούν να λειτουργήσουν ως αφετηρία για την επιλογή μιας τέτοιας διαδρομής, ενώ για άλλους/άλλες η αναζήτηση του λόγου που μας καθοδηγεί προς αυτό το επάγγελμα ήταν αρχικά ή εξακολουθεί να παραμένει και στο σήμερα ένα ανοιχτό ερώτημα. Συνολικά, η αναζήτηση της προσωπικής αλήθειας ή η εξεύρεση ενός νοήματος που μπορεί να αναδύεται ακόμη και μέσα από το αβέβαιο και το απρόβλεπτο, η αντίληψη της εσωτερικής φύσης του ανθρώπου και η σύνδεση με το αγωνιώδες ερώτημα της ανθρώπινης συνθήκης και της ζωής συνιστούν τη βάση για την εξέλιξη και την πορεία όλων όσων συμμετέχουν εδώ, όχι απλά ως επαγγελματίες της ψυχικής υγείας αλλά κυρίως ως ενεργοί άνθρωποι.

Στις αφηγήσεις συμμετέχουν η Ευγενία Γεωργαντά, ο Θανάσης Γεωργάς, ο Παύλος Ζαρογιάννης, η Κατερίνα Ζύμνη–Γεωργάλου, η Αγάθη Λακιώτη, η Μαρία Μαλικιώση–Λοΐζου, ο Διονύσης Σακκάς, η Ελεονώρα Σουρλάγκα, ο Αναστάσιος Σταλίκας και ο Αλέξης Χαρισιάδης.

Αναζητήστε το Δέκα στα Δέκα στην ψυχοθεραπεία της Κατερίνας Ζύμνη-Γεωργάλου, όπως και πολλούς ακόμη τίτλους που σχετίζονται με την Υπαρξιακή Ψυχοθεραπεία και Συμβουλευτική στην ιστοσελίδα των εκδόσεων Κοντύλι: kondyli.gr

Πηγή: Ελληνική Εταιρεία Υπαρξιακής Ψυχολογίας

© 2023  AKMA .

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account