Τον Απρίλιο του 2023 το ΑΚΜΑ έκλεισε τα 60 χρόνια λειτουργίας  του και μία από τις εορταστικές εκδηλώσεις που οργανώθηκαν ήταν μια Διεπιστημονική Διημέριδα που πραγματοποιήθηκε στις 25 και 26 Νοεμβρίου 2023, στο Συνεδριακό Κέντρο του Αρχαίου Ελαιώνα στο ΠΑΔΑ.

Στη διημερίδα συμμετείχαν 470 μέλη της κοινότητας του ΑΚΜΑ, εκπρόσωποι φορέων και Φίλοι του ΑΚΜΑ, οι οποίοι μέσα από βιωματικά εργαστήρια και συζητήσεις ολομέλειας όπου περενέβησαν 107 ομιλητές κατά το διήμερο, είχαν την ευκαιρία να θυμηθούν την μέχρι σήμερα πορεία δράσεων, μοιράστηκαν συναισθήματα και εμπειρίες, ονειρεύτηκαν το αύριο.

Μέσα από τις διεργασίες που έγιναν σε μικρότερες και μεγαλύτερες ομάδες – 3 ολομέλειες και 17 παράλληλες συνεδρίες- δόθηκε ο χώρος και ο χρόνος για την ανάδυση και ανάδειξη ενός πολυπηρινικού δικτύου που προωθεί αρχές και αξίες όπως αυτές της αυτονομίας – αλληλεξάρτησης, μέσω δημιουργικού διαλόγου διαφοροποίησης και συνέλιξης.

Την έναρξη της διημερίδας έκανε κ πρόεδρος της ΕΠΕΑΣ, κ Διονύσιος Τόδουλος και ο Διευθυντής του ΑΚΜΑ κ  Διονύσης Σακκάς, ενώ τις επιμέρους δράσεις ολομέλειας της διημερίδας συντόνισαν μεταξύ άλλων οι Γιώργος Γουρνάς, Μίνα Τοδούλου-Πολέμη, Κυριακή Πολυχρόνη με τη συμμετοχή  καλεσμένων, των  Αλέξη Κόκκο, Αννέτα Τσελέντη, Γιώργο Μπαρδάνη, Βασίλη Πασσά, Ελένη Ευτυχίδου καθώς και με την ενεργό συμμετοχή και παρέμβαση μεγά λου αριθμού συμμετεχότων – μελών της κοινότητας και εκπαιδευτών/ θεραπευτών του ΑΚΜΑ. 

Σημαντική στιγμή ήταν η ανασκόπηση μέσα από την Ταινία “ΑΚΜΑ 60 χρόνια πορείας” και το αφιέρωμα στον Πέτρο Πολυχρόνη αλλά και στους άλλους και άλλες σημαντικούς ανθρώπους του ΑΚΜΑ που έλειπαν από τη διημερίδα αλλά και από την καθημερινότητά μας, παραμένοντας παρόντες.

Μέσα στο κλίμα μοιράσματος και συγκίνησης δεν έλειψε και η χαρά με μια συναυλία-πάρτι που διοργάνωσε η μπάντα Los Hermanos Systemicos, με τους Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, Νίκο Καϊτσα και Αντώνη Αντωνίου στα όργανα και Ρούλα Ζαχαρίου, Πέπη Μπελέκου, Μαρία Μπαλωτή και Δάφνη Δαυίδ στο τραγούδι.

Στο επόμενο διάστημα θα ανέβει  στην ιστοσελίδα του ΑΚΜΑ το υλικό από αυτό το διήμερο, με τις παρουσιάσεις και την ταινία του ΑΚΜΑ.

 

© 2023  AKMA .

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account