Με αφορμή την  Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας στις 10 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε  στη Μυτιλήνη ημερίδα με την μορφή βιωματικού εργαστηρίου με τίτλο “Humanitarian Workers in Crisis: Dealing with burnout and promoting resilience to mental health professionals”   από την  ΜΚΟ Caritas Hellas, με τη συμμετοχή του ΑΚΜΑ.

Το ΑΚΜΑ αξιοποίησε την ευκαιρία να συνεργαστεί και να συνομιλήσει με επαγγελματίες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του προσφυγικού.

Στόχος του σεμιναρίου ήταν να φροντίσει την ανάγκη για στήριξη και ψυχολογική ενίσχυση των εργαζόμενων στον  τομέα της υποστήριξης των προσφύγων.

Συμμετείχαν  25  άτομα, κοινωνικοί επιστήμονες και άλλοι εργαζόμενοι σε ΜΚΟ οι οποίοι δουλεύουν με πρόσφυγες (πχ ιατροί, νοσηλευτές, διερμηνείς, κλπ) στη Λέσβο. Δεδομένης της συμμετοχής διαφορετικών εθνικοτήτων, το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στην αγγλική γλώσσα.

Το εργαστήριο έδωσε το έναυσμα κινητοποίησης του συναισθήματος και της σκέψης στους συμμετέχοντες που διακατέχονται από κοινές ανησυχίες και αντιμετωπίζουν παρεμφερείς δυσκολίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα των συμμετεχόντων έκλεισε εκφράζοντας συναισθήματα συγκίνησης, ευγνωμοσύνης, καθώς και ανησυχίας τόσο για τις ελλείψεις στα camps, όσο και για αποφάσεις και αλλαγές των υπερ-συστημάτων (πολιτικές αποφάσεις στα πλαίσια της  Ελληνικής Κυβέρνησης,  της Ευρωπαϊκής Ένωσης) που παρεμβαίνουν στην καθημερινότητα εργαζομένων και προσφύγων. Τέλος, αναδύθηκε η ανάγκη σταθερής εποπτείας για τους εργαζόμενους.

Συντονιστές/-τριες του εργαστηρίου ήταν οι συνεργάτες του ΑΚΜΑ κκ Μαρία Γιούργη, Παύλος Σαλίχος και Απόστολος Σαμπαζιώτης.

© 2020  AKMA .

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account