Bιωματικό 4ωρο workshop για το mindfulness (ενσυνειδητότητα) όπως διδάσκεται στο Κέντρο Mindfulness της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης. Περιλαμβάνει εντατική πρακτική εξάσκηση σε διάφορες τεχνικές διαλογισμού, διδακτικές παρουσιάσεις, συμβουλές ενσωμάτωσης του mindfulness στην καθημερινή ζωή καθώς και χρόνο για συζήτηση και ερωτήσεις σχετικά με την πρακτική.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ημ/νία: Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018
Ώρα: 10:00 – 14:00
Συμμετοχή: 40€ (πλέον ΦΠΑ)
Διεύθυνση: ΑΚΜΑ, Παπαδήμα 2 & Δεινοκράτους 93, Κολωνάκι (3ος όροφος)
Eπικοινωνία: info@onebreath.eu | 6932239027

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
– Εναλλαγή μεταξύ θεωρίας και πρακτικής εξάσκησης
– Πληροφορίες και συζήτηση σχετικά με το στρες, τη διαχείριση του άγχους και την πρόληψη
– Καθοδηγούμενη εξάσκηση σε διάφορες πρακτικές διαλογισμού
– Χρήσιμες σύντομες ασκήσεις για χρήση στην καθημερινή ζωή
– Ομαδική συζήτηση και χρόνο για ερωτήσεις
– Ηχογραφημένους διαλογισμούς για χρήση μετά το workshop
– Συμβουλές για την καθιέρωση πρακτικής στο σπίτι

TΙ ΕΙΝΑΙ MINDFULNESS
Μindfulness (ενσυνειδητότητα) είναι η επίγνωση που προκύπτει όταν παρατηρούμε την εμπειρία που βιώνουμε κάθε στιγμή, με διάθεση αποδοχής και όχι κριτικής.

Αποτελεί επιστημονικά αποδεδειγμένη πρακτική που περιλαμβάνει τη συνειδητή εστίαση της προσοχής στις αισθήσεις του σώματος, τις σκέψεις, τα συναισθήματα ή το περιβάλλον αλλά και τη συνειδητή εξάσκηση στην καλλιέργεια θετικών αισθημάτων όπως καλοσύνη, συμπόνοια και ενσυναίσθηση. Προάγει το ψυχικό σθένος και τη συναισθηματική ισορροπία και συμβάλλει στη μείωση και τη διαχείριση του άγχους και τη σωματική ευεξία.

Προγράμματα με βάση το mindfulness εφαρμόζονται με μεγάλη επιτυχία εδώ και 40 χρόνια στον τομέα της Υγείας και της Ψυχικής Υγείας παγκοσμίως. Υποστηρίζονται από το εθνικό σύστημα υγείας της Αγγλίας (NHS) για την αντιμετώπιση του στρες, του άγχους και των συμπτωμάτων της κατάθλιψης, ενώ αναγνωρίζονται ως επίσημη ιατρική θεραπεία από τις περισσότερες ασφαλιστικές εταιρίες των ΗΠΑ. Εφαρμογές mindfulness χρησιμοποιούνται επίσης με πολύ καλά αποτελέσματα από μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες (Google, Apple, Aetna, General Mills, Goldman Sach’s, Intel, Nike, κ.ά.), από πολλά Πανεπιστήμια (Oxford, Harvard, Lancaster, San Diego, NYU Stern κ.ά.) και εκατοντάδες σχολικά εκπαιδευτικά ιδρύματα.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ
To workshop είναι αυτοτελές και ανοιχτό σε όλους, ανεξαρτήτως εμπειρίας με το διαλογισμό ή το mindfulness. Απευθύνεται σε ανθρώπους που:
– Επιθυμούν να γνωρίσουν τις βασικές αρχές αυτής της πρακτικής για τη διαχείρηση του άγχους και την υιοθέτηση μιας πιο συνειδητής στάσης ζωής
– Ενδιαφέρονται και θέλουν να αποφασίσουν αν θα προχωρήσουν σε μεγαλύτερη εμβάθυνση με το πρόγραμμα 8 εβδομάδων Μείωση Άγχους με βάση το Mindfulness (MBSR)
– Επαγγελματίες ψυχικής υγείας και θεραπευτές που θέλουν να γνωρίσουν την πρακτική για τον επαγγελματικό τους ρόλο
– Έχουν ήδη ολοκληρώσει κάποιο πρόγραμμα ή workshop mindfulness και επιθυμούν να επανασυνδεθούν με την πρακτική
– Διατηρούν ατομική πρακτική mindfulness στο σπίτι και επιθυμούν να εξασκηθούν με την υποστήριξη μιας ομάδας ή να βρουν απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα σχετικά με την πρακτική τους

TESTIMONIALS
“Προς το τέλος της πρώτης πρακτικής ένοιωσα κυριολεκτικά ότι μπορούσα και…ανέπνεα! Σταδιακά, έμαθα να παρατηρώ στο παρόν, χωρίς διάθεση κριτικής και αυτομαστιγώματος και ένοιωθα το στρες μου να μειώνεται. Κατάλαβα ότι έχω μάθει να λειτουργώ με ένα διαρκές επίπεδο στρες που νόμιζα ότι είναι φυσιολογικό, ενώ δεν είναι. Φεύγοντας, οι ‘κεραίες’ μου ήταν περισσότερο συντονισμένες στο παρόν και παρατηρούσα λεπτομέρειες που διαφορετικά θα μου διέφευγαν.” Δρ. Αλέξης Μπράιλας, ψυχολόγος

“Το workshop ήταν μια εξαιρετική παρουσίαση της μεθόδου, που μας έβαλε τις βάσεις και την όρεξη για να ασχοληθούμε με το διαλογισμό, με κέρδος την εσωτερική χαρά και ευεξία!” Ραφαήλ Μελαχροινός

“To workshop μου έδωσε την βεβαιότητα ότι μπορώ, με απλές τεχνικές και λίγο χρόνο, να βοηθηθώ στο να εκτιμώ και να διαχειρίζομαι ακόμη καλύτερα την κάθε στιγμή.” Λίζα Βιντζηλαίου

“Είναι ωραίο να μη σου ζητάει κάποιος ν’ αδειάσεις το μυαλό σου από τις σκέψεις, ακόμα και από τις πιο δυσάρεστες, αλλά να σου δείχνει τρόπους να τις βιώνεις πιο ουσιαστικά! ” Αρετή Στεφανάκη

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
– Οι θέσεις είναι πολύ περιορισμένες, είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης. Μετά τη συμπλήρωση της φόρμας θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για επιβεβαίωση.
– Δήλωση συμμετοχής: https://www.onebreath.eu/events/2017/10/7/mindfulness-essentials-akma-w2eal-zbzgx
Πληροφορίες: info@onebreath.eu, 6932239027

ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: ΜΥΡΤΩ ΛΕΓΑΚΗ
Σπούδασε Χρηματοοικονομικά στην Αθήνα, MBA στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης στις ΗΠΑ και έπειτα δούλεψε για 15 χρόνια ως σύμβουλος επιχειρήσεων και marketing στη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο και την Αθήνα σε υψηλόβαθμες θέσεις μεγάλων εταιριών.

To 2010 αναζητώντας έναν τρόπο να αντιμετωπίσει το έντονο άγχος σε μια δύσκολη περίοδο στη ζωή της, ήρθε σε επαφή με το βουδιστικό διαλογισμό vipassana/insight meditation. Εμβαθύνοντας στην πρακτική, βίωσε σύντομα μεγάλες θετικές αλλαγές. Έτσι αλλάζοντας πορεία, ίδρυσε το κέντρο One Breath | Mindful Living με στόχο τη διάδοση τεκμηριωμένων μεθόδων διαλογισμού που συμβάλλουν στο να ζούμε πιο συνειδητά και διδάσκει mindfulness και διαλογισμό σε ενήλικες, εφήβους, παιδιά και οργανισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Google, Τράπεζα Πειραιώς, DHL, Darphin, Quest Holdings, World Profile Group, Entrepreneur’s Organization, Holmes Place).

Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια mindfulness και MBSR από το The Center for Mindfulness in Medicine, Health Care, and Society της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης, εκπαιδεύτρια mindfulness για παιδιά και εφήβους από τον οργανισμό Mindful Schools και κινητικού διαλογισμού Open Floor. Eπίσης εκπαιδεύεται στις αρχές της συστημικής ψυχοθεραπευτικής προσέγγισης στο Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου (ΑΚΜΑ).
____________________________________________
Εγγραφή στο newsletter: http://bit.ly/OB_News
Website: www.onebreath.eu
Instagram: http://bit.ly/OB_Inst
Facebook: http://bit.ly/OB_FB

#mindfulness #διαλογισμός #ενσυνειδητότητα #meditation #MBSR#OneBreathMindfulLiving

© 2023  AKMA .

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account