– Πώς καταφέρνουν δύο υπέροχοι άνθρωποι να δημιουργήσουν μια τοξική σχέση;
– Γιατί σχέσεις που ξεκινούν με τις καλύτερες προϋποθέσεις καταλήγουν να γίνονται εφιάλτης;
– Πώς από ένα αρχικό ειδύλλιο, με έναν “εξιδανικευμένο” σύντροφο, καταλήγουν να γίνουν βάσανο και ο μοιραίος άνθρωπος ο ένας για τον άλλον;
Από εκεί που άκουγαν ο ένας τη φωνή του άλλου σαν μουσική, φτάνουν στο σημείο να την ακούν σαν θόρυβο. Αρκεί να ακούσουν το κλειδί στη πόρτα, ότι έρχεται ο σύντροφος, για να αρχίσουν τα ψυχοσωματικά συμπτώματα.
Υπάρχει πλήθος καταστάσεων που διαβρώνουν ύπουλα τη γνήσια αγάπη. Κάθε κατάσταση που οδηγεί σε δυσλειτουργία τις σχέσεις έχει τον σπόρο της τοξικότητας.

Όπως θα δούμε στο βιβλίο “Τοξικές μορφές αγάπης”  παράγοντες που υπερβαίνουν τη θέληση και το διακαή πόθο για εκπλήρωση των προσδοκιών, αλλοιώνουν το ανεκτίμητο δώρο της αγάπης.
Το βιβλίο αναφέρεται στις σχέσεις του ζευγαριού, αλλά και στις σχέσεις γονιών με τα παιδιά και γενικότερα στις σχέσεις στην οικογένεια και απευθύνεται σε μη ειδικό κοινό.

Η παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Μαρκέτου πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Μαϊου στο καφέ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου πλαισιωμένη από  μια ενδιαφέρουσα συζήτηση που συμμετείχαν ο  κ. Δημήτρης Καραγιάννης, η κ. Κάτια  Χαραλαμπάκη και ο Διευθυντής του ΑΚΜΑ κ. Διονύσης Σακκάς, με το συντονισμό του κ. Βλάση Τομαρά.

© 2023  AKMA .

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account