Βρισκόμαστε στις πρώτες μέρες άρσης των περιοριστικών μέτρων και  είναι σχεδόν βέβαιο ότι συμπολίτες μας θα έρθουν αντιμέτωποι με τον εαυτό τους, θα δοκιμαστούν στις σχέσεις και στις οικογένειες τους, θα αναμετρηθούν με δυσκολίες στην εργασία τους ή ακόμα και θα βρεθούν στο φάσμα της ανεργίας.

Έχοντας αυτό κατά νου, το ΑΚΜΑ σχεδίασε ένα πρόγραμμα με στόχο να υποστηρίξει με τρόπο άμεσο και ουσιαστικό ανθρώπους που αδυνατούν για κοινωνικοοικονομικούς λόγους να εξασφαλίσουν υποστήριξη, ενώ την χρειάζονται.

Στο σχεδιασμό του προγράμματος αυτού λάβαμε υπόψη μας ότι υπάρχουν άνθρωποι και περιπτώσεις που χρειάζεται να μοιραστούν άμεσα την ανησυχία και τον προβληματισμό τους και να λάβουν βοήθεια.  Παράλληλα γνωρίζουμε ότι οι άνθρωποι μπροστά στην κρίση και την αβεβαιότητα που αυτή επιφέρει, πορεύονται καλύτερα στο βαθμό που αφουγκράζονται και μοιράζονται με άλλους σε κατάλληλο ομαδικό πλαίσιο σκέψεις και συναισθήματα.

Έτσι, αναδύθηκαν σε αυτή τη φάση δύο συσχετιζόμενες δράσεις, που σύμφωνα με τις αρχές της Συστημικής Πολυεπίπεδης Προσέγγισης του ΑΚΜΑ, θα προσφέρουν υποστήριξη αφενός μέσα από συναντήσεις με άτομα, ζευγάρια και οικογένειες (Δράση “Πορευόμαστε ΜαζίΔυναμώνουμε στη Δυσκολία”)  και αφετέρου μέσα από συναντήσεις ομάδων αλληλοϋποστήριξης και συμπαράστασης («Μαθαίνουμε Μαζί από αυτό που ζούμε τώρα – Ετοιμάζουμε το μετά») .

Σήμερα, είναι διαθέσιμοι 65 έμπειροι συνεργάτες εκπαιδευμένοι στο ΑΚΜΑ, οι οποίοι συγκροτώντας ομάδες εθελοντών  – υπό την εποπτεία της επιστημονικής ομάδας του ΑΚΜΑ – από όλες τις ειδικότητες της Ψυχικής Υγείας και είναι έτοιμοι να παρέχουν δωρεάν υποστήριξη σε συμπολίτες μας που πλήττονται ψυχοκοινωνικά και συναισθηματικά και αδυνατούν για κοινωνικοοικονομικούς λόγους να διεκδικήσουν τη βοήθεια που χρειάζονται, εν μέσω της πανδημίας.

Ξεκινάμε ενεργοποιώντας αρχικά το δίκτυο των εθελοντών για παροχή συμβουλευτικής σε άτομα, ζευγάρια και οικογένειες “Πορευόμαστε Μαζί-Δυναμώνουμε στη Δυσκολία”,   με συνεδρίες που θα πραγματοποιούνται,  εξ αποστάσεως (τηλεφωνικά, διαδικτυακά) και πιθανά με φυσική παρουσία, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, από ειδικούς με την εποπτεία των συντονιστών των δράσεων και ομάδα διεπαγγελματικών συμβούλων.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα ενεργοποιηθεί και το Δίκτυο «Μαθαίνουμε Μαζί από αυτό που ζούμε τώρα – Ετοιμάζουμε το μετά».

 

© 2023  AKMA .

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account