Με  θέμα “Terra Incognita– Leadership for Antifragility” το  31ο Συνέδριο της Ηγεσίας της ΕΑΣΕ πραγματοποιείται 29-31 Οκτωβρίου, εξ αποστάσεως.

Στο πανελ των ομιλητών συμμετέχει και ο Διευθυντής του ΑΚΜΑ, κ Πέτρος Πολυχρόνης με παρέμβαση το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020. 

Η ανθρωπότητα έχει δει προηγούμενες πανδημίες και αναταραχές.
Οι επιχειρήσεις συνηθίζουν να διακινδυνεύουν – σχεδόν τίποτα μετά από όλα παραμένουν το ίδιο σε έναν παγκόσμιο διασυνδεδεμένο, ευμετάβλητο κόσμο.
Ωστόσο, δεν έχουμε ξαναδεί, τουλάχιστον στη ζωντανή μνήμη, μια πανδημία που έθεσε σε αδράνεια ολόκληρο τον πλανήτη.
Όταν κανείς δεν ξέρει πότε θα συμβεί η παροιμιώδης επιστροφή στην ομαλότητα, η αβεβαιότητα επεκτείνεται.
Ζούμε σε μια κατάσταση αδράνειας (incerto: αβεβαιότητα στα Λατινικά). Πλέουμε χωρίς χάρτη. Περπατάμε στην terra incognita. Τι χρειάζονται οι ηγέτες των εξερευνητικών δεξιοτήτων για να οδηγήσουν στην αβέβαια και τρομακτική ζούγκλα της αβεβαιότητας; Πώς λειτουργεί η ηγεσία σε έναν κόσμο ανέπαφων επαφών; Πώς αντιμετωπίζουν οι υπάλληλοι και διευθύνονται οι διαχειριστές όταν είναι εκτός γραφείου; Το υποκείμενο ερώτημα είναι: πώς μπορούμε να οικοδομήσουμε αντιπυρικές οργανώσεις που όχι μόνο αντιστέκονται στα σοκ αλλά μπορούν να επωφεληθούν από αυτές; Ο εφευρέτης της έννοιας της «αντι-ευθραυστότητας», Nassim Nicholas Taleb, γράφει ότι «η αντι-ευθραυστότητα είναι πέρα ​​από την ανθεκτικότητα ή την ευρωστία.

Το ανθεκτικό αντιστέκεται στα σοκ και παραμένει το ίδιο. το αντιθραυστικό γίνεται καλύτερο ». Η αντι-εύθραυστη οργάνωση αναπτύσσεται από μεταβλητότητα και διαταραχή. Όταν τα πράγματα καταρρέουν, δημιουργούνται ευκαιρίες μέσω του χάσματος χασμουρητού. Το μη φυσιολογικό μπορεί να είναι η αιτία για μια νέα τάξη – για έναν οργανισμό να ξεπεράσει την αδράνεια του και να προχωρήσει σε ένα νέο επίπεδο. μια ευκαιρία να ανακαλυφθεί ξανά.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, θα διερευνηθεί το terra incognita της εποχής μας και θα συζητηθεί πώς η ηγεσία δημιουργεί την αντιφατικότητα.

Παρέμβαση κ.Πέτρου Πολυχρόνη

© 2023  AKMA .

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account