Τον τελευταίο χρόνο, με αφορμή την πανδημία, υπήρξε η ανάγκη όλων όσων εργάζονται ως ψυχοθεραπευτές ή επόπτες να προσαρμοσθούν στα νέα δεδομένα. Στη συγκεκριμένη Μετεκπαιδευτική Συνάντηση θα διαπραγματευθούμε θέματα που αφορούν τον τρόπο με τον οποίο επηρεάσθηκε η άσκηση της ψυχοθεραπείας και της εποπτείας (ατομικής ή ομαδικής) το συγκεκριμένο διάστημα, την ανθεκτικότητα των θεραπευτων, καθώς και τον προβληματισμό σχετικά με τις δύσκολες θεματικές που εμφανίζονται στη θεραπεία. Επίσης, θα παρουσιασθούν οι διαφορές που παρατηρούμε κατά τη διαδικτυακή διεξαγωγή της εποπτείας τον τελευταίο χρόνο. Τέλος, θα παρουσιασθεί η πραγματοποίηση της εποπτείας σε ομάδες διαφορετικών φάσεων και εμπειριών, σε συνθήκες πανδημίας.

Η Μετεκπαιδευτική Συνάντηση θα περιλαμβάνει θεωρητικές παρουσιάσεις σχετικά με τη Δημιουργική Προσέγγιση στην εποπτεία, το Ομαδικοαναλυτικό Μοντέλο Εποπτείας, καθώς και τη Διαλεκτική – Συστημική προσέγγιση.
Στην πορεία, θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια με βάση την κάθε μία από τις τρεις προσεγγίσεις.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν σχετικά με την εμπειρία της Μετεκπαιδευτικής Συνάντησης στην Ολομέλεια που θα
πραγματοποιηθεί στο τέλος.
Φώφη Τριγάζη: Δραματοθεραπεύτρια, Ομαδική Αναλύτρια, Θεραπεύτρια Ζεύγους και Οικογένειας, Επόπτρια με Εκπαίδευση στην Καταξιωτική και τη Δημιουργική Προσέγγιση,  Γραμματέας του Δ.Σ. της Ε.Ε.Ψ.Ε.
Έλλη Μητρούτσικου: Ψυχολόγος, Ψυχοδραματίστρια – Κοινωνικοθεραπεύτρια, απόφοιτος του Ινστιτούτου Διαγνωστικής Ψυχολογίας, Ανοικτό Ψυχοθεραπευτικό Κέντρο.
Διονύσιος Σακκάς: Ψυχίατρος, Ψυχοθεραπευτής Οικογένειας και Ομάδας, Επόπτης, Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου.

Η 16ηΜετεκπαιδευτική Συνάντηση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μέσω ΖΟΟΜ

Φόρμα Εγγραφής και Πρόγραμμα 

Επιτροπή Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης – ΕΕΨΕ
16η Διαδικτυακή Μετεκπαιδευτική Συνάντηση Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης
«Παλιές και Νέες Προκλήσεις για την Εποπτεία σε καιρό Πανδημίας»
Σάββατο 10/4/2021 (10:00-13:30)

© 2023  AKMA .

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account