Επιστημονικός Υπεύθυνος
Γιώργος ΓουρνάςΨυχίατρος-Ψυχοθεραπευτής, Ph.D., C.G.P., E.C.P.


Εκπαιδευτές
Σεμόιρα Ζούλα, Σύμβουλος Καριέρας, Ψυχολόγος, M.Sc.
Ειρήνη Τοδούλου, Σύμβουλος Επικοινωνίας, M.A


Διάρκεια
ONLINE – Κάθε Δευτέρα, 18:30-20:30
Εαρινός κύκλος: 10/5/2021 έως 12/7/2021  και Χειμερινός κύκλος: 12/10/2021 έως 14/12/2021

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων ανά ομάδα: 9


Τρόπος διεξαγωγής: On line   

Σεβόμενοι τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν λόγω της πανδημίας COVID – 19, οι συναντήσεις θα διεξαχθούν διαδικτυακά μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας τηλεδιάσκεψης.

Ενημερωτικό έντυπο

Περιγραφή

Ένας αυτοτελής κύκλος 10 δίωρων εβδομαδιαίων συναντήσεων μιας ολιγομελούς ομάδας επαγγελματιών από διαφορετικoύς οργανισμούς και διαφορετικούς ρόλους

Μέσα από μια σειρά συμμετοχικών συναντήσεων και βιωματικών εργαλείων, οι συμμετέχοντες μοιράζονται τις εμπειρίες τους, πρακτικές, προκλήσεις, επιτυχίες και όνειρα της επαγγελματικής τους ζωής.   Με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται μια διεργασία ανάμεσα στα μέλη της ομάδας, που τα βοηθάει να διακρίνουν καλύτερα τις αντιλήψεις τους για τον εαυτό τους, τη θέση τους στην επιχείρηση και το ευρύτερο εργασιακό τους περιβάλλον.

Στόχος

Σκοπός αυτού του κύκλου των συναντήσεων είναι να αναδείξει νέους τρόπους δημιουργίας προσωπικού νοήματος μέσα από την εργασιακή καθημερινότητα.

Μέσα από μία ολιστική καταξιωτική ματιά, τα μέλη της ομάδας θα δουλέψουν προς την κατεύθυνση:

  • να αναδείξουν, να εμπιστευτούν και να αξιοποιήσουν τις δεξιότητές τους
  • να διακρίνουν τις δυνάμεις των άλλων αλλά και τις δυνατότητες του συστήματος / οργανισμού του οποίου αποτελούν μέρος
  • να ενδυναμώσουν τις συνδέσεις γύρω τους
  • να ενισχύσουν ή να επαναπροσδιορίσουν τα επαγγελματικά τους όνειρα
  • να αντιμετωπίσουν σημαντικές μεταβάσεις και προκλήσεις στο εργασιακό τους περιβάλλον, που αφορούν στο ρόλο τους ή στο πλαίσιο εργασίας
  • να φωτίσουν πλευρές της επαγγελματικής τους ταυτότητας που δεν αποτελούν διαικπεραίωση αλλά πηγή μεγαλώματος, γνώσης, χαράς και στήριξης.

Σε ποιούς απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ανθρώπους  που στη συγκεκριμένη περίοδο της ζωής τους νιώθουν την ανάγκη να επικεντρωθούν στον επαγγελματικό τους ρόλο να τον δουν και να τον αναδιαμορφώσουν μέσα και από μια άλλη ματιά, με κριτήριο τα όνειρά τους. Σε επαγγελματίες που τους απασχολεί το εργασιακό τους περιβάλλον και που χρειάζονται στήριξη στη διαχείριση των καθημερινών προκλήσεων στο χώρο εργασίας.

Γιατί τώρα;

Σε μια περίοδο κρίσης, οι επαγγελματίες πλήττονται όχι μόνο οικονομικά αλλά και ηθικά ζώντας σε ένα εργασιακό περιβάλλον με πολύ μεγάλο ποσοστό αβεβαιότητας και ανταγωνισμού. Η επαγγελματική αστάθεια, ο φόβος της αποχώρησης αλλά και οι δυσκολίες στην επικοινωνία και στις εργασιακές σχέσεις που συχνά συμβαίνουν, μας ωθούν στο να διεκπεραιώνουμε την εργασία μας περισσότερο από ότι να την  απολαμβάνουμε και να μαθαίνουμε μέσα από αυτήν. Η διάθεση για σχέση και πιο ανθρώπινη καθημερινότητα φαντάζει απρόσιτη, ακόμα και εκεί που υπάρχουν καλές συνθήκες και προθέσεις.

Η Προσέγγιση

Ακολουθώντας την Συστημική Διαλεκτική Προσέγγιση του Αθηναϊκού Κέντρου Μελέτης του Ανθρώπου (Α.Κ.Μ.Α), με καταξιωτική ματιά, δημιουργείται μια διεργασία ανάμεσα στα μέλη της ομάδας που τα βοηθάει να διακρίνουν καλύτερα τις αντιλήψεις τους για τον εαυτό τους και το περιβάλλον τους.

Σεμινάρια

© 2020  AKMA .

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account