To AKMA έχει τη χαρά να φιλοξενεί ένα ακόμη σεμινάριο Mindfulness, με εκπαιδεύτρια την κ. Μυρτώ Λεγάκη της Ομάδας  One Breath Meditation, την Κυριακή 18 Μαρτίου. Είναι ένα 4ωρο βιωματικό σεμινάριο για την ενσυνειδητότητα, όπως διδάσκεται στο Κέντρο Mindfulness της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης.Βιωματικό 4ωρο workshop για το mindfulness (ενσυνειδητότητα) όπως διδάσκεται στο Κέντρο Mindfulness της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης. Περιλαμβάνει εντατική πρακτική εξάσκηση σε διάφορες τεχνικές διαλογισμού, θεωρία, συμβουλές ενσωμάτωσης του mindfulness στην καθημερινή ζωή καθώς και χρόνο για συζήτηση και ερωτήσεις επί της πρακτικής.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ημ/νία: Κυριακή 18 Μαρτίου 2018
Ώρα: 10:00 – 14:00
Διεύθυνση: AKMA @Κολωνάκι (Παπαδήμα 2 και Δεινοκράτους 93)

Γραφτείτε στο newsletter για να ενημερώνεστε για τις δραστηριότητές του  One Breath Meditation:http://eepurl.com/c5fsBv

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
– Εναλλαγή μεταξύ θεωρίας και πρακτικής εξάσκησης
– Πληροφορίες και συζήτηση σχετικά με το στρες, τη διαχείριση του άγχους και την πρόληψη
– Πρακτική εξάσκηση σε διάφορες μορφές διαλογισμού (όπως περπάτημα, αναπνοή, body scan)
– Χρήσιμες σύντομες ασκήσεις για χρήση στην καθημερινή ζωή
– Ομαδική συζήτηση και χρόνο για ερωτήσεις
– Ηχογραφημένους διαλογισμούς για πρακτική στο σπίτι
– Συμβουλές και υποστήριξη για την καθιέρωση πρακτικής στο σπίτι

TΙ ΕΙΝΑΙ MINDFULNESS
Μindfulness (ενσυνειδητότητα) είναι η επίγνωση που προκύπτει από την εκούσια παρατήρηση της εμπειρίας που βιώνουμε κάθε στιγμή, με επιτρεπτική και μη κριτική διάθεση.

Αποτελεί επιστημονικά αποδεδειγμένη πρακτική που περιλαμβάνει τη συνειδητή εστίαση της προσοχής στις αισθήσεις του σώματος, τις σκέψεις, τα συναισθήματα ή το περιβάλλον αλλά και τη συνειδητή εξάσκηση στην καλλιέργεια θετικών αισθημάτων όπως καλοσύνη, συμπόνοια και ενσυναίσθηση. Προάγει το ψυχικό σθένος και τη συναισθηματική ισορροπία και συμβάλλει στη μείωση και τη διαχείριση του άγχους και τη σωματική ευεξία.

Προγράμματα με βάση το mindfulness εφαρμόζονται με μεγάλη επιτυχία εδώ και 40 χρόνια στον τομέα της Υγείας και της Ψυχικής Υγείας παγκοσμίως. Υποστηρίζονται από το εθνικό σύστημα υγείας της Αγγλίας (NHS) για την αντιμετώπιση του στρες, του άγχους και των συμπτωμάτων της κατάθλιψης, ενώ αναγνωρίζονται ως επίσημη ιατρική θεραπεία από τις περισσότερες ασφαλιστικές εταιρίες των ΗΠΑ. Εφαρμογές mindfulness χρησιμοποιούνται επίσης με πολύ καλά αποτελέσματα από μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες (Google, Apple, Aetna, General Mills, Goldman Sach’s, Intel, Nike, κ.ά.), από πολλά Πανεπιστήμια (Oxford, Harvard, Lancaster, San Diego, NYU Stern κ.ά.) και εκατοντάδες σχολικά εκπαιδευτικά ιδρύματα.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ
To workshop είναι αυτοτελές και ανοιχτό σε όλους, ανεξαρτήτως εμπειρίας με το διαλογισμό ή το mindfulness. Απευθύνεται σε ανθρώπους που:
– Επιθυμούν να γνωρίσουν τις βασικές αρχές αυτής της πρακτικής για τη διαχείρηση του άγχους και την υιοθέτηση μιας πιο συνειδητής στάσης ζωής
– Έχουν ήδη ολοκληρώσει κάποιο πρόγραμμα ή workshop mindfulness και επιθυμούν να επανασυνδεθούν με την πρακτική
– Διατηρούν μια ατομική πρακτική mindfulness στο σπίτι και επιθυμούν να εξασκηθούν με την υποστήριξη μιας ομάδας ή να βρουν απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα σχετικά με την πρακτική τους
– Ενδιαφέρονται και θέλουν να αποφασίσουν αν θα προχωρήσουν σε μεγαλύτερη εμβάθυνση με το πρόγραμμα 5 εβδομάδων Mindfulness Immersion.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
Eπικοινωνία: info@onebreath.eu | 6932239027
Συμμετοχή: 40€
Λόγω περιορισμένων θέσεων, είναι απαραίτητη κράτηση θέσης εδώ:http://bit.ly/2CrLU1K

© 2023  AKMA .

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account