school_1a

Στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών, Σχολικής Ψυχολογίας, στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών θα διδάξουν και φέτος η Κυριακή Πολυχρόνη και ο Γιώργος Γουρνάς, μέλη της Επιστημονικής Ομάδας του ΑΚΜΑ.

Συγκεκριμένα, η Κυριακή Πολυχρόνη και ο Γιώργος Γουρνάς θα προσφέρουν τη γνώση και την εμπειρία τους στη συστημική προσέγγιση, στο μάθημα Ψυχολογικές και Ψυχοθεραπευτικές παρεμβάσεις  στη σχολική κοινότητα, με αντικείμενο τις συστημικές ψυχολογικές και ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις στο σχολικό πλαίσιο.

Σκοπός του μαθήματος, που πραγματοποείται κάθε Τετάρτη, στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην  Πανεπιστημιόπολη, είναι η εμβάθυνση σε συστημικές ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις και παρεμβάσεις στο σχολικό πλαίσιο.

Το μάθημα εστιάζει πώς μπορεί να συνεργαστεί ο/η σχολική ψυχολόγος με τους εκπαιδευτικούς στο σύστημα της τάξης, της σχολικής μονάδας και της ευρύτερης σχολικής κοινότητας (σε σχέση με τις οικογένειες των μαθητών, τον προϊστάμενο Εκπαίδευσης και άλλα στελέχη της διοίκησης της εκπαίδευσης, σχολικούς συμβούλους, στελέχη των ΚΕΔΔΥ, στελέχη των Κοινωνικών Υπηρεσιών σε Δήμους και άλλα κέντρα διάγνωσης και αξιολόγησης στην κοινότητα,  κλπ).

Οι ειδικότεροι στόχοι του μαθήματος σχετικά με την κατάρτιση του σχολικού ψυχολόγου στη συστημική προσέγγιση του σχολείου είναι να μάθουν μέσω βιωματικών δραστηριοτήτων να συνεργάζονται στην πράξη με άλλα μέλη του σχολικού συστήματος και της κοινότητας,  καθώς και να οριοθετούν τον επαγγελματικό τους ρόλο  στις παρεμβάσεις πρόληψης σε σχέση με όλους τους εμπλεκομένους, δηλ. εκπαιδευτικούς της σχολικής μονάδας, μαθητές, γονείς μαθητών, διοικητική εκπαιδευτική ιεραρχία.

© 2023  AKMA .

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account