Στις 16 Ιουνίου και με αφορμή την “Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους”  (26/6), πραγματοποιήθηκε το τρίτο διαδικτυακό σεμινάριο της Family Academy της Κύπρου με θέμα ” Η ανάπτυξη της ψυχικής ανθεκτικότητας των παιδιών”.  Συντονίστρια του σεμιναρίου ήταν η κα Μαρία Αγγέλου, συμβουλευτική ψυχολόγος, συστημική ψυχοθεραπεύτρια, συνεργάτης του ΑΚΜΑ.
Στη  δράση, που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Μουσείο Παραμυθιού της Κύπρου,  ο κος Γιώργος Κόκκινος, εκπρόσωπος της ΥΚΑΝ, παρουσίασε  το πρόγραμμα παρέμβασης της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών, ενώ η κα Αγγέλου εστίασε σε πτυχές του θέματος που αφορούσε:
  • Γιατί ένας έφηβος, ένας ενήλικας να στραφεί στις ουσίες ή σε εξαρτητική συμπεριφορά στη σημερινή κοινωνική συνθήκη;
  • Ποιοι οι παράγοντες κινδύνου, ποιοι οι παράγοντες προστασίας στο Άτομο, την Οικογένεια , το Σχολείο, τις Κοινωνικές Δομές.
  • Τι σημαίνει ανθεκτικότητα στο άτομο,  πως χτίζεται…πως εκφράζεται, είναι ένα συνεχές στη ζωή του ανθρώπου.
Η συζήτηση ήταν ενεργή, κυρίως σε θέματα ανατροφής παιδιών, δυσκολιών και διαθεσιμότητας ουσιών στα σχολεία καθώς και  ενίσχυσης του διαπαιδαγωγικού ρόλου του Δασκάλου και Καθηγητή.
Η Family Academy διοργανώνεται σε συνεργασία με την Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών της Κύπρου, με την στήριξη της Ελληνικής Τράπεζας.

© 2023  AKMA .

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account