Εκπαιδευτικό Σεμινάριο στην Εμψύχωση Ομάδων Εφήβων

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ Πέτρος Πολυχρόνης, MD, ECP.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ

Αντώνης Αντωνίου, Ψυχολόγος

Μαρία Γιούργη, MSc., Ψυχοπαιδαγωγός, Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια

Παύλος Σαλίχος, MA, Ψυχολόγος, Συστημικός Ψυχοθεραπευτής

ΔΙΑΡΚΕΙΑ /ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Ιανουάριος 2018- Ιούνιος 2018

τετράωρες, μηνιαίες συναντήσεις,

Δευτέρα 17:30- 21:30 (ΑΚΜΑ- Κολωνάκι) 

Ημερομηνίες διεξαγωγής: 29/1, 26/2, 26/3, 30/4, 21/5, 25/6, 9/7, 24/9/2018.

 

Περιγραφή

Μετά από επτά χρόνια συντονισμού των ομάδων εμψύχωσης εφήβων του ΑΚΜΑ, αποφασίσαμε να μοιραστούμε όσα μάθαμε από τις ομάδες αυτές -αλλά και από άλλες περιοχές δουλειάς με εφήβους- με άλλους επαγγελματίες, οι οποίοι ενδιαφέρονται να εμπλουτίσουν το μεθοδολογικό τους λεξιλόγιο και την εργαλειοθήκη τους σε αυτό το πεδίο.

Μέσα από μια σειρά βιωματικών ασκήσεων και «παιχνιδιών» θα μάθουμε μαζί τρόπους δουλειάς σε αυτό το ιδιαίτερο αναπτυξιακό στάδιο. Οδηγός μας θα είναι η πληροφορία και η εμπειρία από τη δουλειά μας, η διεργασία της ίδιας της ομάδας του σεμιναρίου, καθώς και η σχετική θεωρία, με την οποία θα χτίζουμε γέφυρες μέσα από την ενεργό συμμετοχή και το βίωμα.

Θα μοιραστούμε σκέψεις, βιώματα, προβληματισμούς και συναισθήματα, σε αυτή την αναζήτηση νέων ιδεών, πρακτικών και εργαλείων, μέσα από την αξιοποίηση της διεργασίας που θα αναδυθεί δουλεύοντας βιωματικά.

Στόχοι

Στόχος είναι να δοκιμάσουμε εργαλεία και μεθοδολογίες, οι οποίες έχουν εφαρμογή στο σήμερα, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες, τις δυνατότητες και τους περιορισμούς της εποχής μας. Προϋπόθεση αποτελεί η βασική εξοικείωση με αρχές διεργασίας ομάδας, αφού αυτό θα είναι και το βασικό μας εργαλείο δουλειάς. Ακόμα, απαραίτητα συστατικά αποτελούν το ενδιαφέρον ή/και η περιέργεια να μοιραστούμε το προσωπικό μας βίωμα και να διερευνήσουμε τους δρόμους που ανοίγονται.

 

Δεξιότητες

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η ευαισθητοποίηση του συγχρόνου ανθρώπου μέσα στα πλαίσια των ταχύτατων αλλαγών που χαρακτηρίζουν τη σημερινή κοινωνία, η ανάπτυξη νέων ρόλων και δεξιοτήτων που απαιτούνται για την καλύτερη αξιοποίηση του ανθρωπίνου δυναμικού, λειτουργικότερη επικοινωνία και αντιμετώπιση της συμπλοκότητας και των προκλήσεων, τις επιδράσεις των οποίων βιώνουμε τόσο στην προσωπική όσο και την επαγγελματική μας ζωή.

 

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες, οι οποίοι/ες δουλεύουν με ομάδες εφήβων σε οποιοδήποτε πλαίσιο ή ενδιαφέρονται να ξεκινήσουν μια τέτοια δουλειά. Προϋπόθεση αποτελεί η βασική εξοικείωση με αρχές διεργασίας ομάδας, αφού αυτό θα είναι και το βασικό μας εργαλείο δουλειάς. Ακόμα, απαραίτητα συστατικά αποτελούν το ενδιαφέρον ή/και η περιέργεια να μοιραστούμε το προσωπικό μας βίωμα και να διερευνήσουμε τους δρόμους που ανοίγονται.

 

Ακαδημαϊκές Προϋποθέσεις:

Πανεπιστημιακό πτυχίο σχετικής σχολής (ψυχολόγος, γιατρός, εκπαιδευτικός κ.ο.κ.) ή ΤΕΙ ανάλογης κατεύθυνσης, επίσης σε κοινωνικούς/ές λειτουργούς, κοινωνιολόγους κ.λπ.  Επαγγελματίες, οι οποίοι ενδιαφέρονται να εμπλουτίσουν το μεθοδολογικό τους λεξιλόγιο και την εργαλειοθήκη τους στο πεδίο ομάδων εμψύχωσης εφήβων.

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Γραμματεία του ΑΚΜΑ στο 210 9880754 ή εδώ

Ονοματεπώνυμο (υποχρεωτικό πεδίο)

Το email σας (υποχρεωτικό πεδίο)

Το τηλέφωνό σας (υποχρεωτικό πεδίο)

Θέμα

Το μήνυμα σας

Sharing is love